Home » Bakken » Pagina 4

Bakken

koekjes met witte chocolade en frambozen

Koekjes met witte chocolade en frambozen

Frambozen zijn mijn lievelingsfruit! Ik eet ze in het seizoen echt als snoepjes, zo lekker zoet en sappig! Buiten het seizoen gebruik ik vaak diepvries frambozen, maar dan meer om er mee te bakken en koken. Dit keer bakje ik – met verse frambozen – koekjes met witte chocolade en […]

Siciliaanse amandelkoekjes

Siciliaanse amandelkoekjes

Deze zachte amaretti koekjes, ofwel Siciliaanse amandelkoekjes, zijn niet alleen heerlijk om te eten maar ook nog eens super eenvoudig om te maken! Ik leerde het – lang geleden – van mijn Italiaanse au-pair ‘moeder’. Glutenvrij Ook handig om te weten: deze koekjes zijn volledig glutenvrij, omdat er verder geen […]

Kwarktaart met aardbeienrand

10 x taart recepten

Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat ben ik! Vandaag blaas ik maar liefst 54 kaarsjes uit. Dat is hard blazen hoor! Stiekem heb ik dat gisteren al gedaan, je verjaardag op een maandag vieren is helemaal niet leuk toch? Ik bak altijd twee […]

Hartige Dutch baby met zalm

Hartige Dutch baby met zalm

Langzaam aan ben ik al mijn pannen aan het vervangen. Ik heb er nogal wat. In mijn anti-aanbak pannen zat PFAS, en die wilde ik – om diverse redenen – graag vervangen door een PFAS-vrije antiaanbaklaag. Ook vind ik het fijn als pannen in de oven kunnen. Ideaal voor het […]

croissant cereals

Croissant cereals met hazelnootpasta

Deze croissant cereals zijn een ware TikTok trend en moest ik gewoon ook een keertje maken! Super leuk om te doen met kinderen, en daarom ook het ideale moederdagontbijtje. Cereals Cereals – of in gewoon Hollands ontbijtgranen – zijn vooral in Amerika populair. Ontbijtgranen in een kom melk is daar […]

Croissant hoorntjes met aardbeienroom

Croissant hoorntjes met aardbeienroom

Moederdag en Danerolles croissants zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze bestaan al sinds 1974, en sinds die tijd maakte 6-jarige Anne-Marie ze met liefde klaar voor haar moeder. En ook vandaag de dag zijn deze handige croissantjes het ideale weekend ontbijt. Maar je kunt er nog veel meer […]

kokosnestjes met paaseitjes

Kokosnestjes met paaseieren

Nog op zoek naar een leuk en eenvoudig gerechtje om te serveren met Pasen? Zoek niet verder. Deze kokosnestjes met paaseieren zijn klaar in een mum van tijd. En je hebt maar een paar ingrediënten nodig! En een oven natuurlijk. Kokosnestjes Voor de kokosnestjes gebruik ik het recept voor de […]

Paas meringue

Paas meringue en pavlova

Er zijn van die dingen die onlosmakelijk verbonden zijn met Pasen. De meest voor de hand liggende: eieren. En daar kun je ontzettend veel mee maken. Ik blijf het altijd wonderlijk vinden hoe je met slechts een paar ingrediënten steeds weer volledig verschillende gerechten kunt maken. Zoals deze heerlijke paas […]

sneeuwster maken

Sneeuwster maken

lk wilde al heel lang een keer een sneeuwster maken. Een echte ouderwetse taart uit mijn jeugd. Die we dan meestal kochten van Maitre Paul. Ik dacht dat het best wel moeilijk zou zijn (ik ben meer een koker dan een bakker) maar dat viel reuze mee! Wat is een […]

Pecan pie

Pecan pie – heerlijke taart van pecannoten

De noten waren in de aanbieding! En aangezien ik dol ben op noten sloeg ik flink in. Hazelnoten, walnoten, pecannoten, paranoten en amandelen. Heerlijk als tussendoortje, door de sla, als notenboter, in de pastasalade of natuurlijk om mee te bakken. Omdat ik zoveel had ingeslagen en noten niet eeuwig vers […]