Home » Bakken » Pagina 5

Bakken

Valentijn schuimkusjes

Valentijn schuimkusjes

Op Instagram volg ik natuurlijk een heleboel andere foodies. Om inspiratie op te doen en omdat ik geniet van alles wat met eten te maken heeft. Ook volg ik mensen met skills die ik nooit zal krijgen maar waarvan ik toch onwijs kan genieten. Zoals Rosan van Roosbakt. Zij inspireerde […]

Roze oliebollen

Roze oliebollen

Zelf oliebollen bakken is leuk om te doen. Ze zijn gegarandeerd heerlijk vers en vele malen goedkoper dan een bolletje dat je scoort bij de oliebollenkraam. Voor een leuke samenwerking op Instagram besloot ik roze oliebollen te maken!  Roze oliebollen Voor het kleuren van het beslag gebruikte ik rode voedselkleurstof. […]

Kerstkoekjes bakken

Kerstkoekjes bakken

Door gastblogger Nermina van Perfect Pastry – Winterdagen hebben iets bijzonders. De kou brengt altijd herinneringen naar boven mij bij. Ik ben opgegroeid in een land waar wij een duidelijk verschil hebben tussen de vier seizoenen. In het voorjaar ging de koude winter in Bosnië & Hercegovina langzaam over in een […]

Linzer Augen

Jamkoekjes uit Linz – Linzer Augen

Linzer Augen zijn heerlijke jamkoekjes, dé traditionele kerstkoekjes uit Oostenrijk. Maar ze worden het hele jaar verkocht en gebakken hoor, want ze zijn veel te lekker om alleen in december te eten! Jamkoekjes uit Linz Linz is een stad in Oostenrijk, ook wel bekend van de Linzer torte. En van […]

Sinterklaas cadeaukoekjes

Sinterklaas cadeaukoekjes

Als er één ding is waar ik mijn man blij mee kan maken, dan is het wel met zelfgebakken roomboterkoekjes. En de meeste visite maak ik er trouwens ook blij mee. Voor Sinterklaasavond bedacht ik deze leuke Sinterklaas cadeaukoekjes! Vormpjes Ik moest even flink zoeken, want ook al heb ik […]

Caramelita

Caramelita

De caramelita heeft wel wat weg van mijn favoriete millionaires shortbread. Alleen is dit ‘gebakje’ nog rijker en zoeter. Mierzoet zelfs! Serveer het dan ook in kleine brokjes. Zooooooo lekker! Caramelita havermoutbars Ik at voor het eerst caramelita tijdens een high-tea. Laat je niet misleiden in de gedachte dat havermout […]

Kwarktaart met aardbeienrand

Kwarktaart met aardbeienrand

In de tv-serie The British Bake off (het origineel van Heel Holland Bakt) zag ik een mooie kwarktaart met aardbeienrand voorbij komen. Dat wilde ik ook maken!    Acetaatfolie Het bleek helemaal niet zo moeilijk om te doen eerlijk gezegd. Het grote geheim: acetaatfolie, ook wel inlegfolie genoemd. Hiermee bekleed […]

Speculoos cruffins

Speculoos cruffins

Cruffins? Wat zijn dat nou weer? Cruffins zijn een samentrekking van croissants en muffins. Een eenvoudig te bereiden lekkernij die je kunt vullen met bijvoorbeeld jam of Nutella. Ik maakte speculoos cruffins. Croissantdeeg Omdat je in dit recept een blikje croissantdeeg gebruikt, heb je binnen 20 minuutjes deze lekkere warme […]

Mini mokkataartjes

Mini mokkataartjes

Ik vind mokkataart lekker maar veel te machtig. Zo’n enorm zware punt taart krijg ik gewoon echt niet op. Bij collega foodblogger De Zoetekauw zag ik het idee voor deze mini mokkataartjes, die ook nog eens snel en makkelijk te maken zijn. Ik ging er mee aan de slag! Kletskopjes […]

Amsterdamse koggetjes

Amsterdamse koggetjes of nougatientjes

Sommige kennen deze koekjes als Amsterdamse koggetjes, maar de meesten denk ik als nogatientjes. Hoe je ze ook noemt, lekker zijn deze koekjes in ieder geval! Geschiedenis In 1934 werd er een wedstrijd gehouden onder Amsterdamse banketbakkers om een nieuw lokaal koekje te bedenken, ter promotie van de stad. De […]