Weet je dat ik nog nooit een pumpkin spice latte hebt gedronken? In de herfst wordt je er mee doodgegooid op Instagram. Nu ben ik sowieso niet van die hele zoete Starbucks koffie. Maar omdat ik deze mix van specerijen wel heel lekker vind, maakte ik deze heerlijke pumpkin spice […]
Bakken
Aardbeien tartelettes
Ik ben dol op aardbeien. Ze heten ook niet voor niets zomerkoninkjes! Ik maakte deze eenvoudige aardbeien tartelettes met enchanted cream. Enchanted cream Enchanted cream wordt ook wel creme chantilly of klopschuim genoemd. Je koopt het in poedervorm en mengt het met water en/of melk (afhankelijk van hoe romig je […]
Mojito cakerol met limecurd en munt
Een mojito is mijn favoriete cocktail. De combi van rum, limoen en munt is heerlijk verfrissend. Ik kan er geen genoeg van krijgen, al sta ik na twee cocktails echt wel op mijn kop 😉 Dan is zo’n mojito cakerol een veiliger alternatief! Alcoholvrij In plaats van rum gebruik ik […]
Baklava rolletjes
Ik heb de laatste tijd een beetje het filodeeg ontdekt. Ik dacht altijd dat het er heel lastig mee te werken was, maar dat bleek reuze mee te vallen. En ook deze baklava rolletjes waren leuk om te maken en nog leuker om op te eten! Filodeeg Eerder maakte ik […]
Duitse Zwiebelkuchen
Duitse Zwiebelkuchen is een echte klassieker. Een hartige taart met een bodem van gistdeeg, royaal belegd met uien, spekjes en kaas. Serveer als maaltijd met een frisse groene salade of in blokjes bij de borrel. Kan zowel warm als koud worden geserveerd. Riesling Bij de Zwiebelkuchen drink ik een zachte, […]
Mini apfelstrudel met warme vanillesaus
In Italië leerde ik in het Apfelhotel om Italiaanse apfelstrudel te maken. Met warme vanillesaus, zo lekker! Wanneer ik zin heb in apfelstrudel maar niet zoveel tijd heb, maak ik deze eenpersoons mini apfelstrudel met filodeeg. Heerlijk knapperig, en uiteraard wel mét warme vanillesaus. Apfelstrudel In Oostenrijk maken ze de […]
Perzische liefdestaart
Er zijn verschillende varianten van deze Perzische liefdestaart, en ook verschillende verhalen over de herkomst ervan. Het is in ieder geval de moeite van het maken waard! Perzië Uit het oude Perzië – het huidige Iran – komen ook de verhalen van 1001 nacht. Een van die verhalen vertelt over […]
Meringue met oranjebloesemwater voor Koningsdag
‘Vroeger’ kocht ik graag van die heerlijke grote meringues bij V&D. Tegenwoordig maak ik die natuurlijk zelf. Voor Koningsdag bedacht ik deze versie van meringue met oranjebloesemwater. Meringue Omdat wij graag spaghetti carbonara eten, heb ik altijd wel een bakje met eiwitten in de vriezer liggen. Geen voedselverspilling hier in […]
Roomboterkoekjes met glazuur en pistache
Minstens 1x per week bak ik koekjes. Niet omdat ik ze zelf zo graag eet, maar mijn twee lieve koekiemonsters (lees man en zoon) zijn verzot op homemade koekjes. Ter variatie maakte ik deze roomboterkoekjes met glazuur en pistache Glazuur Glazuur maak je eenvoudig zelf met poedersuiker en een beetje […]
Paaskoekjes met dragee eitjes
Gewone paaseitjes van chocolade eet ik bijna niet, maar dragee eitjes, die kan ik niet laten liggen. Heerlijke hazelnootpraliné met een krokant suikerlaagje, mmm. Ik bakte er deze leuke paaskoekjes met dragee eitjes mee! Mini dragee eitjes Ik gebruikte voor dit recept mini dragee eitjes. Je kunt ook één grote of […]