Home » Bakken » Pagina 9

Bakken

Parmezaanse kaaskoekjes met rozemarijn

Parmezaanse kaaskoekjes met rozemarijn

Er zijn maar weinig dingen waar je me ’s nachts voor wakker kunt maken. Ik vind slapen gewoon lekker. Maar voor homemade kaaskoekjes spring ik direct uit mijn bed! Deze Parmezaanse kaaskoekjes met rozemarijn maak ik vaak en graag. Hartige kaaskoekjes Ik roep het wel vaker op mijn blog, ik […]

Quiche met groene aspergepunten en feta

Quiche met groene aspergepunten en feta

Ik ben nooit een fan van asperges geweest, maar groene asperges kunnen mij, verwerkt in een gerecht, wel bekoren. Zoals in deze heerlijke quiche met groene aspergepunten en feta Lentegroente Een echte lentequiche is dit geworden, met een frisse vulling van crème fraiche, feta, groene aspergepunten, erwtjes en blaadjes verse […]

Biggetjes in de modder taart

Door gastblogger Dieneke van der Waal – Door de quarantaine kreeg ik eindelijk tijd om recepten te maken die ik al een tijd wilde maken. Zoals deze schattige biggetjes in de modder taart! Quarantaine Daar zaten we dan op opeens allemaal aan huis gekluisterd. Van het ene op andere moment […]

Hartige madeleines

Hartige madeleines met kaas en rozemarijn

Een poosje geleden kocht ik bij Sostrene Grene een leuke siliconen madeleinevorm, en maakte daar natuurlijk de klassieke madeleines mee (en varianten met pumpkin spice en matcha!). Maar omdat ik nu eenmaal meer van het hartige dan het zoete ben, bedacht ik een variant voor hartige madeleines! Goddelijk Ik kan […]

Moederdag koektaart

Moederdag koektaart

Toen ik onlangs voor Pasen voor het eerst een koektaart maakte, kreeg ik meteen al dit idee in mijn hoofd. Voor mijn allerliefste moeder, de leukste moeder van de wereld, maakte ik een Moederdag koektaart! Koektaart Koektaarten zien er altijd zo mooi uit! Ik dacht altijd dat het moeilijk was […]

Croquembouche Caprese

Hartige croquembouche Caprese

Een croquembouche maken had ik al langer op mijn to-bake lijstje staan. Maar toen ik rond de Kerst een abriposter zag van een kaasmerk met daarop een hartige croquembouche wist ik: dat gaat ‘m worden. En met de aanvulling van pesto, heerlijke oventomaatjes en verse basilicum presenteer ik met trots […]

Bladerdeeghoorntjes met banketbakkersroom

Bladerdeeghoorntjes met banketbakkersroom

Deze lekkere bladerdeeghoorntjes met banketbakkersroom misstaan vast niet bij de paasbrunch. Of gewoon lekker bij de koffie! Ali Express Ik ben verslaafd aan kopen bij Ali Express. Zo, dat is er uit. Ik heb echt al heel veel leuke dingen weggehaald uit het verre China, en voor maar heel weinig […]

Koektaart voor Pasen

Koektaart voor Pasen

Koektaarten zien er altijd zo mooi uit! En eigenlijk zijn ze ook heel erg makkelijk om te maken. Je kunt je heerlijk uitleven op de decoratie. Zoals bij deze koektaart voor Pasen! Koektaarten Het grote voordeel van koektaarten? Je kunt het eenvoudig voorbereiden. Bak de koekbasis tot max. 3 dagen […]

Kleine hartige taartjes

Review “Kleine hartige taartjes” en recept gougères

Sinds ik de tartelettes van Petit Gâteau heb ontdekt bak ik bijna alleen nog maar kleine taartjes. Ideaal qua formaat en de perfecte basis om mee te variëren. Petit Gâteau komt nu met een nieuw kookboek voor alle liefhebbers van hartig: kleine hartige taartjes! Kleine hartige taartjes In dit kookboek […]

tartelettes met chocolade en karamel

Tartelettes met chocolade en karamel

Ik blijf fan van die leuke kleine taartjes, ook wel tartelettes genoemd. Perfect qua formaat, en een fijne basis om mee te experimenteren. Deze tartelettes met chocolade en karamel waren in ieder geval zeer geslaagd! Variëteiten Ik maakte al diverse soorten tartelettes. Mijn favoriet is deze lemon meringue variant! Maar […]