Meringue bak ik graag en regelmatig. Het blijft toch wonderlijk om te zien hoe je van eiwit en suiker zulke lekkere snoepjes kunt maken. Ik varieerde dit keer met een topping van pistache noten. Deze pistache meringue doen het ook leuk als cadeautje wanneer je bij iemand op visite gaat!
Pistache
Ongebrande gepelde pistachenoten zijn best duur, maar hebben ontzettend veel smaak. En die prachtige groene kleur doet het goed in gerechten. Of zoals op deze meringue. Ik kleurde de meringue zelf ook iets lichtgroen, maar dat komt niet goed terug op de foto.
Meringue
Je vindt op mijn blog nog een heleboel meringue recepten terug. Met rozenblaadjes bijvoorbeeld, of mokka meringue nestjes. Of wat dacht je van deze leuke meringue lollies?
Pistache meringue
Pistache meringue
Wat heb je nodig:
Ingrediƫnten
- 4 eiwitten
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram poedersuiker
- 10 gram maizena
- groene voedselkleurstof optioneel
- 25 gram pistachenoten ongepeld, ongebrand
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier
- Klop de eiwitten met de kristalsuiker stijf. Het eiwit moet stijf en glanzend zijn en lange stevige pieken hebben. Meng er vervolgens de maizena en de poedersuiker door. Kleur desgewenst lichtgroen met een paar druppels groene voedselkleurstof.
- Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit toefjes op de bakplaat. Hak de pistachenoten grof en strooi die over de meringuetoefjes.
- Laat in de oven in ca. 2 uur drogen. Schakel de oven uit en laat afkoelen in de oven.
Notities