Home » Plaattaartjes met vijgen en blauwe kaas
Mini plaattaartjes met vijgen en blauwe kaas

Plaattaartjes met vijgen en blauwe kaas

Zin in een makkelijke warme lunch voor één? Zoek niet verder! Want deze plaattaartjes met vijgen en blauwe kaas zijn alles wat je nodig hebt.

mini plaattaartje met cantharellen

Mini plaattaartjes

Ik heb altijd een pakje bladerdeeg in de vriezer liggen. Het is zo veelzijdig te gebruiken, van zoete lekkernijen tot hartige lunch gerechten. Zoals mini plaattaartjes! Ik maakte eerder al mini plaattaartjes met tuinbonen en een versie met cantharellen. Deze versie heeft alle smaken van de herfst: vijgen en noten! De zoet-zout combi met de blauwe kaas is om je vingers bij op te eten zo lekker.

Mini plaattaartjes met vijgen en blauwe kaas

Verse vijgen

Verse vijgen zijn zo lekker. Het seizoen loopt van augustus t/m oktober, al zijn ze tegenwoordig wel het hele jaar verkrijgbaar. In het seizoen zijn de vijgen op z’n lekkerst. En op zijn goedkoopst! Maak dan vooral ook een potje vijgenjam, zodat je er nog langer plezier van kan hebben. 

Mini plaattaartjes met vijgen en blauwe kaas

Plaattaartjes met vijgen en blauwe kaas

Mini plaattaartjes met vijgen en blauwe kaas

Plaattaartjes met vijgen en blauwe kaas

Een heerlijke en makkelijke lunch voor één
Print Pin
Gang: lunchgerecht
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 18 minuten
Servings: 1 persoon

Ingredients

  • 2 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1-2 verse vijg
  • 50 gram blauwe kaas bv danish blue of gorgonzola
  • een paar walnoten grofgehakt

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
    2 plakjes roomboterbladerdeeg
  • Snijd de plakjes bladerdeeg rondom in (1 cm vanaf de rand) maar niet door.
  • Snijd de vijg(en) in plakjes en verdeel over de bladerdeegvellen.
    1-2 verse vijg
  • Verbrokkel de blauwe kaas en verdeel over de vellen. Verdeel hier weer de grofgehakt walnoten over.
    50 gram blauwe kaas, een paar walnoten
  • Bak de mini plaattaartjes in 15 minuten bruin en gaar.
Delen op Facebook

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*