Weet je dat ik nog nooit een pumpkin spice latte hebt gedronken? In de herfst wordt je er mee doodgegooid op Instagram. Nu ben ik sowieso niet van die hele zoete Starbucks koffie. Maar omdat ik deze mix van specerijen wel heel lekker vind, maakte ik deze heerlijke pumpkin spice cookies!
Pumpkin spice
Pumpkin spice kun je een beetje vergelijken met onze speculaas- en koekkruidenmix. Je kunt – als je geen zin hebt om de specerijen zelf te mengen – dit ook gewoon gebruiken voor deze koekjes. Ik gebruikte deze leuke herfst koekvormen, vond ik wel leuk passen bij de kruidenmix! Ook zo’n fan van pumpkin spice? Maak dan ook eens deze pumpkin spice madeleines!
Pumpin spice maken
Met deze mix heb je ruim 8 theelepels pumpkin spice kruiden. Je kunt de verhoudingen aanpassen als je meer of minder nodig hebt. Gemalen piment is wat lastig te vinden, je kunt dat eventueel ook weglaten.
- 4 theelepels kaneelpoeder
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen kruidnagel
- 1 theelepel gemalen piment
- ½ theelepel gemalen nootmuskaat
Pumpkin spice cookies
Wat heb je nodig (een heleboel koekjes):
Ingrediënten
- 225 gram boter (op kamertemperatuur)
- 150 gram witte basterdsuiker
- zakje vanillesuiker (8 gram)
- 1 eidooier
- 300 gram bloem
- snufje zout
- 2 theelepels pumpkin spice kruiden
Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker samen tot een romig mengsel. Voeg de eidooier toe en mix tot deze volledig is opgenomen. Voeg de bloem, de pumpkin spice kruiden en het zout toe en kneed tot een stevig deeg. Wikkel in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te rusten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer ½ cm dikte. Steek de koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in ca. 12 minuten op 190 graden gaar en goudbruin. Je hebt genoeg deeg voor twee bakplaten vol. Je kunt de helft van het deeg eventueel ook in plastic folie in de koelkast bewaren (blijft wel een paar dagen goed).