Ik ben nooit een fan van asperges geweest, maar groene asperges kunnen mij, verwerkt in een gerecht, wel bekoren. Zoals in deze heerlijke quiche met groene aspergepunten en feta
Lentegroente
Een echte lentequiche is dit geworden, met een frisse vulling van crème fraiche, feta, groene aspergepunten, erwtjes en blaadjes verse munt. Het is heerlijk om juist in het seizoen te genieten van verse groente. Dus als je het helemaal goed wil doen, dan dop je verse erwtjes. Ik gebruikte ze uit de diepvries (luie kok).
Hartige taartdeeg
Alhoewel, lui: ik maak wel altijd mijn deeg voor hartige taart zelf. Want 100x lekkerder en echt in een paar minuten gedaan. Als je daar geen zin in hebt kun je ook plakjes hartige taartdeeg uit de diepvries gebruiken. Maar probeer het eens, je wilt echt niet anders meer. En je hebt er vast al alles voor in huis.
Quiche met groene aspergepunten en feta
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 1 portie hartige taartdeeg
- 200 gram groene aspergepunten
- 100 gram erwtjes (diepvries)
- 3 eieren
- 100 gram feta
- 200 gram creme fraiche
- Paar blaadjes verse munt
- Panko of paneerneel
- Boter om in te vetten
- Zout en (verse) peper
Extra nodig: rechthoekige bakvorm
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de bakvorm in en bekleed met de hartige taartdeeg. Prik de bodem in met een vork en bestrooi de bodem met wat panko of paneermeel (de bodem blijft dan minder nat).
Kook de aspergepunten en doperwten uit de diepvries in ca. 3 minuten gaar in kokend water.
Klop de eieren los en verkruimel er de feta boven. Voeg de crème fraiche, de doperwten en de grof gescheurde blaadjes munt toe. Breng op smaak met zout en verse zwarte peper.
Giet het mengsel in de bakvorm en leg de asperges op een rijtje in de vulling.
Bak de quiche in het midden van de oven in zo’n 35 minuten gaar.