Home » 5 x recepten voor plaattaart
mini plaattaartje met cantharellen

5 x recepten voor plaattaart

Plaattaarten zijn net als quiches ideaal om restjes uit de koelkast in te verwerken. En je kunt er eindeloos mee experimenteren. Een plaattaart is feitelijk een bodem van bladerdeeg die je belegt met hartige of zoete toppings. Maak een grote of meerdere kleine en zorg dat je altijd een pak bladerdeeg in de vriezer of koelkast hebt! Ik geef je vijf lekkere recepten voor plaattaart.

5 x recepten voor plaattaart

Voor een grote plaattaart gebruik ik meestal een rol koelvers bladerdeeg. Deze zit al op bakpapier dus even uitrollen en je kunt gelijk beginnen met beleggen. Voor de mini plaattaartjes zijn de plakjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries wel zo gemakkelijk. Even 10 minuten ontdooien en je kunt aan de slag. Voor een mooi opstaand randje snijd je op ca. 0,5 cm van de rand het deeg een beetje in met een scherp mes. In het middenstuk prik je gaatjes om te voorkomen dat het deeg daar gaat opbollen. 

Mini plaattaartjes met tuinbonen en ricotta

Mini plaattaart met tuinbonen en ricotta

Eén van mijn persoonlijke favorieten, deze mini plaattaart met tuinbonen en ricotta. Ik maak deze graag voor de lunch. De topping kun je prima voorbereiden en de plaattaartjes staan dan zo op tafel!

aardbeienplaattaart

Aardbeienplaattaart

Zoet kan natuurlijk ook op een plaattaart, dat bewijst deze heerlijke aardbeienplaattaart boordevol met zomerkoninkjes wel! Snijd in vierkantjes en serveer met een dot slagroom of een bolletje ijs.

Mediterrane paprika plaattaart

Mediterrane paprika plaattaart

De munt en kaneel geven deze plaattaart met paprika en feta een heerlijke mediterrane smaak!

regenboog plaattaart

Vegetarische regenboogplaattaart

Eat the rainbow en leef je uit met groente in de kleuren van de regenboog op deze vegetarische regenboog plaattaart.

mini plaattaartje met cantharellen

Mini plaattaart met cantharellen en ricotta

Ook deze mini plaattaartjes eet ik graag voor de lunch, de combi van de licht pittige cantharellen met de romige ricotta is zalig!

Wat is jouw favoriete topping op een plaattaart?

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*