Bodhi is dol op s’mores, en maakt ze regelmatig nu we op het balkon een gashaardje hebben. Toen ik op zoek was naar het verhaal achter de naam zag ik op Pinterest ook s’mores taart voorbij komen! Die moest ik maken voor hem natuurlijk. Uiteindelijk belandde ik na allerlei zoektochten naar het lekkerste recept gewoon op een Nederlandse site!
S’mores
S’mores is een geroosterde marshmallow tussen twee koekjes met chocolade. Het is het gemakkelijkst als je daarvoor van die schooiertjes van Lu gebruikt, daar zit de chocolade al op! Het eerste geschreven recept voor s’mores staat in een kookboek uit begin jaren 20. Toen heette het nog Graham cracker sandwich. Later verscheen de naam s’mores een afkorting van some more (geef mij er meer!).
Recept voor s’mores taart
Ik heb het recept voor deze s’mores taart van Leuke Recepten. En hoewel ik meestal wel een eigen draai geef aan een recept heb ik hier niets veranderd. Het is gewoon goed zoals het is (zoals de meeste van hun recepten, een aanrader!). Zie ook hun kookboek waar ik eerder een review over schreef.
S’mores taart
S'mores taart
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 200 gram digestive koekjes
- 125 gram roomboter
- 2 eetlepels suiker
- 275 gram pure chocolade
- 175 ml slagroom ongeklopt
- 2 eetlepels ahorn siroop of stroop
- 15 grote marshmallows
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Doe er twee eetlepels suiker bij. Smelt 75 gram boter van de boter in een pannetje en meng die door de koelkruimels. Vet de bakvorm in en verdeel de koekbodem erover. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
- Bak in de oven in 10 minuten gaar en laat daarna afkoelen.
- Doe de chocolade in stukjes in een schaal. Verwarm de slagroom in een pannetje net tegen de kook aan. Giet over de chocolade en roer met een garde tot alle chocolade gesmolten is.
- Roer er dan de resterende 50 gram boter (in blokjes) en de ahorn siroop door. Verdeel de chocolade over de bodem. Knip de marshmallow doormidden en verdeel ze over de taart. Laat in de koelkast ca. 2 uur opstijven.
- Brand met een crème brûlée brander kort aan tot ze lichtbruin zijn.