lk wilde al heel lang een keer een sneeuwster maken. Een echte ouderwetse taart uit mijn jeugd. Die we dan meestal kochten van Maitre Paul. Ik dacht dat het best wel moeilijk zou zijn (ik ben meer een koker dan een bakker) maar dat viel reuze mee!
Wat is een sneeuwster?
Een sneeuwster is een taart van zacht biscuitdeeg, rijkelijk gevuld met slagroom en advocaat. En bovenop de kenmerkende ster en een heleboel poedersuiker. Als je ‘m vroeger in de winkel kocht (Van Maitre Paul, bestaat helaas niet meer) dan kwam de taart uit de diepvries. Maar zelfgebakken sneeuwster met verse slagroom en advocaat is toch wel een stuk lekkerder!
Advocaat
Wil je het helemaal goed doen, dan maak je de advocaat natuurlijk ook zelf! Ook dat is minder moeilijk dan je zou denken. Of je koopt gewoon lekker in de fles in de supermarkt. Ik heb geen hoeveelheden bij de advocaat gezet. Voeg toe naar smaak zou ik zeggen!
Hoe kun je zelf een sneeuwster maken?
Sneeuwster
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 100 gram suiker
- 75 gram bloem
- 25 gram maizena
- boter om in te vetten
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- advocaat naar smaak
- poedersuiker
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in.
- Klop de eieren met de suiker met een (stand)mixer dik, wit en luchtig. Meng de bloem en de maizena. Giet in twee delen door een zeef bij het eimengsel en spatel het er rustig doorheen. Giet in de bakvorm.
- Bak in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. Haal uit de oven, laat een paar minuten afkoelen in de bakvorm en verwijder dan de vorm. Laat volledig afkoelen op een rooster.
- Klop de slagroom stijf met een zakje klopfix. Voeg poedersuiker toe naar smaak. Ik maak de slagroom meestal niet zo zoet, de cake en advocaat zijn al zoet genoeg van zichzelf.
- Snijd de taart overdwars doormidden. Leg de onderste helft op een mooi bord. Snijd in de bovenste helft vier sneden (laat ca 1 cm. van de rand vrij) zodat zich een ster vormt.
- Spatel de slagroom op de onderste helft, en vorm een verhoging in het midden. Verdeel de advocaat vanuit het midden over de taart. Leg de bovenste helft voorzichtig er bovenop. Druk de zijkanten voorzichtig naar beneden zodat de ster wat open gaat staan.
- Laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi voor serveren royaal met poedersuiker.