Het is alweer een poosje geleden dat ik heb meegedaan met de maandelijkse foodblogswap. Een initiatief waarbij je een recept maakt van een andere foodblogger. Iets met vakantie en druk enzo. Maar deze maand had ik er weer zin in! Ik mocht iets maken van de blog van de blog ohmydish.nl En omdat ik nu alweer terugverlang naar de zomer werden het deze vrolijke tartelettes met mango en kokos!
Ohmydish
Ohmydish is een site boordevol recepten van het echtpaar Marco en Veronique. Ze wonen in Zuid-Frankrijk en koken daar dagelijks de sterren van de hemel. Niet alleen vind je op hun site ontzettend veel lekkere recepten maar besteden zij ook veel aandacht aan kooktechnieken. Je blijft lezen!
Tartelettes
Verslaafd als ik inmiddels ben aan tartelletes (heb je mijn mojito variant of die met lemonmeringue al geprobeerd?), viel mijn oog al snel op dit zomerse exemplaar. Ik heb aan het recept niet heel veel veranderd. Wel voegde ik amandelmeel toe aan het deeg, omdat ik dat gewoon lekkerder vind. En ik liet de opgeklopte kokosmelk achterwege. Het resultaat is een heerlijk zomers taartje!
Ook zo’n fan van kokos? Ik zette de 10 lekkerste recepten met kokos (zoet en hartig) voor je op een rij!
Tartelettes met mango en kokos
Wat heb je nodig (12 taartjes)
Ingrediënten
- 240 gram bloem
- 35 gram amandelmeel
- 100 gram + 60 gram poedersuiker
- 150 gram boter
- Snufje zout
- 36 gram losgeklopt ei (ca. 1 middelgroot ei)
- 2 rijpe mango’s
- 200 ml. kokosmelk
- 20 gram maïzena
- 1 limoen
- Witte chocoladeschaafsel
- Kokosrasp
- (eventueel) taartdecoratie)
Verder nodig: tarteletteringen, uitsteker, bakpapier
Schil één van de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer de mango met het sap van de limoen en 60 gram poedersuiker. Voeg de kokosmelk toe maar houdt een beetje (ca. 25 ml) apart. Maak hier met de maïzena een papje van.
Verwarm de gepureerde mango op een laag vuur. Als het tegen de kook aan zit voeg je het maïzenapapje toe. Blijf goed roeren totdat het de gewenste dikte heeft (pudding). Zet het vuur uit en laat afkoelen (met een stuk plasticfolie tegen velvorming)
Meng voor het deeg de bloem, amandelmeel, 100 gram poedersuiker, zout en boter tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en meng snel tot een compact deeg. Wikkel in plasticfolie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ca 5 mm dikte. Neem een uitsteker die ca. 1 centimeter groter is dan je taartring. Steek een rondje deeg uit en bekleed de ring hiermee. Snij eventuele overtollige randjes deeg weg en plaats de ring met deeg op de bakplaat. Prik gaatjes in de bodem.
Bak de tartelettes in 15 minuten gaar en bruin. Verwijder de bakringen en laat volledig afkoelen.
Schil de andere mango en maak mooie sliertjes, plakjes of blokjes. Vul te tartelettes met de mango crème, stukjes of reepjes mango en decoreer met kokosrasp, witte chocoladeschaafsel en taartdecoratie naar keuze (ik gebruikte gouden sterretjes).