Je kunt hondenkoekjes kopen in de dierenwinkel, maar je kunt natuurlijk ook zelf hondenkoekjes bakken! Je weet dan in ieder geval wat er in zit, en het is bovendien eenvoudig en leuk om te doen!
Zelf hondenkoekjes bakken
Veel hondenkoekjes uit de winkel bevatten kleurstoffen, conserveermiddelen of suiker. Behoorlijk ongezond dus. Door zelf hondenkoekjes te bakken weet je precies wat je hond binnenkrijgt. Bovendien kun je rekening houden met wat je hond lekker vindt en wat hij verdragen kan. Zorg er wel voor dat je pindakaas gebruikt die is gemaakt van 100% pinda, dus zonder toegevoegd zout of suiker.
Botvorm
Natuurlijk kun je gewoon ronde koekjes uit het deeg steken, maar deze botvorm maakt de hondenkoekjes net even specialer! Hondenkoekjes zijn natuurlijk ook superleuk om cadeau te doen aan een andere dierenvriend! Die leuke ‘voorraadpot’ zakjes kocht ik via Aliexpress.
Hondenkoekjes bewaren
Omdat in deze hondenkoekjes geen vlees of vis verwerkt zit kun je ze vrij lang bewaren, mits je ze goed laat drogen en bewaard in een koektrommel. Maak ook eens deze hondenkoekjes met tonijn , hondensnoepjes van kippenbouillon of deze vrolijke pupcakes.
Hondenkoekjes bakken
Zelf hondenkoekjes bakken
Wat heb je nodig:
- Uitsteekvorm bot optioneel
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 150 gram fijne havermout volkoren
- 100 gram pindakaas 100%
- 1 ei
- 100 ml water
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten in de beslagkom en kneed met je handen tot een soepel deeg. Is het deeg wat droog? Voeg dan een beetje extra water toe. Te kleverig, dan wat extra bloem.
- Bestrooi je weekblad met wat bloem en rol het deeg uit tot ca. 1/2 centimeter.
- Steek koekjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Rol de restjes opnieuw uit en steek nog meer koekjes uit. Afhankelijk van de grootte van je uitstekvorm kun je zo'n 40-45 koekjes uitsteken.
- Bk de koekjes in 40 minuten krokant en laat vervolgens volledig afkoelen op een rooster. De koekjes moeten helemaal droog en krokant zijn.