Als kind kochten mijn ouders voor ons altijd petit fours op zaterdag, en noemden dat ‘kindergebakjes’. Heerlijk vond ik dat. Lekker in deeltjes opeten: eerst de decoratie, dan de botercreme en tot slot het (bitter)koekje! Het leek me leuk om zelf eens deze petit fours te maken!
Bitterkoekjes
Je hebt verschillende soorten petit fours. Over het algemeen zijn ze op basis van cake of op basis van een bitterkoekje. Ik vind sowieso de smaak van bitterkoekjes heerlijk. En ze zijn snel en makkelijk te maken!
Botercrème
Deze botercrème is door de manier van bereiden heel lekker en zacht, zonder een overheersende botersmaak. Voor de decoratie gebruikte ik marsepeinen bloemetjes, maar je kunt hiervoor allerlei soorten taartdecoratie gebruiken. Mijn petitfours zijn misschien niet super strak, maar wel super lekker!
Petit fours
Wat heb je nodig (ca. 15 stuks):
Ingrediënten
- 15 bitterkoekjes (gekocht of zelfgemaakt)
- 150 ml. melk
- 15 gram custardpoeder
- 15 gram suiker
- 60 gram basterdsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 180 gram boter (kamertemperatuur)
- 200 gram witte chocolade
- Taartdecoratie
- 15 bitterkoekjes (gekocht of zelfgemaakt)
- 150 ml. melk
- 15 gram custardpoeder
- 15 gram suiker
- 60 gram basterdsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 180 gram boter (kamertemperatuur)
- 200 gram witte chocolade
- Taartdecoratie
Extra nodig: spuitzak
Doe de melk, custardpoeder, boter, vanille-extract, suiker en basterdsuiker in een pan en verhit al roerend. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de crème indikt. Laat ca. een half uurtje afkoelen. Doe de crème in een staande mixer en draai in ca. 15 minuten tot een luchtige botercrème. Doe dit in een spuitzak met gladde spuitmond en leg een half uurtje weg in de koelkast.
Spuit een bolletje botercrème op ieder bitterkoekje. Laat opstijven in de koelkast.
Smelt de witte chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Doop de koude botercrème op de koekjes in de witte chocolade. Breng de taartdecoratie aan en laat de chcolade hard worden.