Het is echt weer tijd voor rabarber. Rabarbercompote en rabarbercrumble, verder kwam mijn repertoire tot nu toe niet. Dit zomers en fris rabarbertaartje is een mooie aanvulling!
Rabarbertaartje
Rabarber is heel gezond en bevat weinig koolhydraten en calorieën. En het ligt nu volop in de winkels, dus tijd om ermee in de keuken te duiken! Rabarber wordt vaak gezien als fruit, maar het is een groente. In de supermarkt vind je het dan ook tussen de andijvie en wortelen.
Yoghurt
In dit recept voor dit rabarbertaartje komt het frisse van de rabarber terug in de frisse yoghurt die je gebruikt in het beslag. Gelukkig bevat dit gerecht voldoende suiker om ook aan je zoetbehoefte te voldoen. Het is tenslotte een taartje! Bestrooi voor serveren eventueel met reepjes verse munt, voor een extra frisse touch.
Rabarbercompote
Ik werd geïnspireerd door de heerlijke bos rabarber in mijn Hello Fresh box. Op hun site vind je handige tips over hoe rabarber te koken en er heerlijke compote mee te maken. Op mijn eigen site vind je ook nog een recept voor rabarber crumble en aardbei-rabarber repen met havermout. Of doe zoals ik vandaag, en ga voor taart!
Zomers en fris rabarbertaartje
Wat heb je nodig (9-12 stukjes)
Ingrediënten
- 200 gram rabarber (schoongemaakt)
- 225 gram suiker (200 + 25 gram)
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- Snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 100 gram Griekse yoghurt
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- (eventueel) paar blaadjes verse munt
Extra nodig: Vorm van ca. 20 x 20 cm, bakpapier
Snijd de uiteinden van de rabarber en halveer de stelen in de lengte. Als ze heel dik zijn kun je ze eventueel nog een keer halveren. Snijd de rabarber in stukken van ca. 10 cm.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de boter, 200 gram suiker, vanillesuiker en zout in de keukenmachine of staande mixer en klop romig. Doe er één voor één de eieren en vervolgens de yoghurt bij. Voeg tot slot het zelfrijzend bakmeel toe.
Bekleed de vorm met bakpapier (tip: maak eerst even een prop van het bakpapier, het vormt dan veel makkelijker!). Doe het beslag in de vorm. Leg de stukken rabarber in een leuk patroontje op het beslag. Strooi er 25 gram suiker over en bak in de oven in ca. 45 minuten gaar.
Bestrooi voor serveren eventueel met in reepjes gesneden verse munt. Tip: stapel de muntblaadjes op elkaar. Rol strak op en snijd dan in dunne reepjes. Easy peasy!
p.s. ik heb dit taartje nu al een paar keer gemaakt, en de ene keer zakt de rabarber meer naar beneden dan de andere keer. Het helpt in ieder geval als je de rabarber zo dicht mogelijk naast elkaar legt.
Wat een lekker taartje! Krijg er trek van!
Dank je wel. Hij is ook heerlijk.