Home » Basis » Pagina 2

Basis

recepten zonder pakjes en zakjes

10 x recepten zonder pakjes en zakjes

Het is onderdeel van de ‘slogan’ van mijn blog, ‘zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes’. Niet omdat ik nou per definitie tegen ben, maar meer omdat uiteindelijk de gerechten die je zelf zonder de pakjes en zakjes maakt vele malen beter smaken. En je leert er tenminste echt van koken! […]

welke messen heb je nodig

Welke messen heb je nodig in de keuken?

Toegeven: mijn keukenlades puilen uit met alle keukentools die ik nodig heb. Of denk nodig te hebben. Zesteurs, bolletjestangen, raspen, spatels, gardes maar vooral: messen. Een goed mes is het meest onmisbare gereedschap in de keuken. En voor iedere klus is er het juiste mes. Welke messen heb je nodig […]

weekmenu en foodprepping

Weekmenu planning maken

Binnenkort beginnen de scholen weer. En ‘back to school’ betekent hier in huis vooral weer wat meer ‘back to normal’. Die eerste weken zijn altijd weer even wennen: wekker zetten, lunch klaarmaken voor school, agenda’s afstemmen. Ik vind het dan altijd fijn om een weekmenu planning te maken.  Weekmenu planning […]

Zelf taugé kweken

Zelf taugé kweken

Zelf taugé kweken is niet alleen super leuk om te doen, het is ook nog eens ontzettend lekker. Veel lekkerder dan taugé die je in de supermarkt koopt. Zo knapperig en vers! Bovendien is het zelf kweken eenvoudig en goedkoop. Met een zak mungbonen van 400 gram kun je maanden […]

Vijgenjam maken

Vijgenjam maken

Ik ben dol op verse vijgen. Het seizoen loopt van augustus t/m oktober, al zijn ze tegenwoordig wel het hele jaar verkrijgbaar. In het seizoen zijn de vijgen op z’n lekkerst. Dus maak ik dan graag een potje vijgenjam, zodat ik er nog langer plezier van kan hebben! Vijgenjam of […]

Banketbakkersroom maken

Banketbakkersroom maken

Ik moet bekennen dat ik vroeger vaak een pakje custardpoeder kocht om banketbakkersroom te maken. Maar als je eenmaal weet hoe makkelijk banketbakkersroom maken eigenlijk is, dan maak je het lekker zelf! Waarvoor gebruik je banketbakkersroom? Banketbakkersroom is heel veelzijdig. Je kunt het gebruiken voor in een puddingbroodje, tompouce, taart […]

keukenaccessoires verlanglijst

Mijn keukenaccessoires verlanglijst

Je zou denken dat ik als fervent foodblogger alles al heb. Wat keukenaccessoires betreft dan. En hoewel mijn keuken (en meer ruimtes in huis!) haast uit zijn voegen barst, heb ik evengoed een keukenaccessoires verlanglijst. Benieuwd wat daar dan op staat? Keukenaccessoires verlanglijst Extra’s voor de Kitchenaid Een Kitchenaid kopen […]

Onmisbaar in de keuken: peper, zout en Tabasco!

In mijn keuken vind je – naast ontelbaar veel kruiden en specerijen – altijd peper, zout en Tabasco. Een paar druppels Tabasco versterken de smaak van elk gerecht. Er zijn maar weinig producten die zo algemeen toepasbaar zijn als Tabasco. Eigenlijk alleen peper en zout. Laten dat nu net de […]

crème fraiche maken

Crème fraiche maken

Zelluf doen is leuk! Omdat je dan weet hoe dingen in elkaar steken. En omdat het zo lekker ambachtelijk is. En ook al lijkt het misschien onzin om zelf crème fraiche te maken terwijl je het voor een paar centen in de winkel koopt, het is ook gewoon leuk om […]