Pasta is bij ons dé doordeweekse maaltijd. Want: snel klaar, volop variatie mogelijk en iedereen vind het lekker. Eén van onze favorieten is pasta met pistachepesto, kip en rucola. Klaar in een handomdraai en waanzinnig lekker. Vooral als je de pistachepesto zelf maakt! Ik geef je het recept dat zo […]
Basis
Zuurkool maken (fermenteren)
We zijn hier thuis liefhebbers van zuurkool, vooral in een winterse ovenschotel. Maar zelf zuurkool maken, dat had ik nog nooit gedaan. Leren fermenteren, dat bood de kookjuf van Bodhi mij aan, in ruil voor een workshop ‘bloggen’ aan haar leerlingen uit de 3e klas van Wellantcollege Madestein. Goede deal! En […]
Handige tips over meel en rijsmiddelen
Wat is nu eigenlijk het verschil tussen bloem en meel? En wat is precies zelfrijzend bakmeel? Wanneer gebruik je baksoda en wanneer bakpoeder? Ik vertel je er alles over in dit overzicht met handige tips over meel en rijsmiddelen. Handige tips over meel en rijsmiddelen Meel Meel is (in de […]
Ingelegde citroenen maken + recept visballetjes
Door gastblogger Dieneke van der Waal Laatst had ik nogal wat citroenen over waarvan ik twee recepten heb gemaakt die al tijden op mijn lijstje stonden. De ene was zelf limoncello maken. Echt lekker en zo leuk om eigen gemaakte limocello te kunnen schenken. En natuurlijk ook leuk om cadeau […]
Chocolademelk komt van bruine koeien…of hoe groeit ons eten?
Ik denk dat wel meer kinderen met mij dachten dat chocolademelk inderdaad van bruine koeien komt… Als stadskind wist ik nog net dat bloemkool niet bij Albert Heijn groeide maar veel verder dan dat kwam ik niet. Toch zijn er nog veel soorten etenswaren waarvan ik – en ook vast jij […]
High tea organiseren – tips en recepten
Voor mijn 50e verjaardag organiseerde ik een high tea voor familie en vrienden. En natuurlijk maakte ik als foodblogger (bijna) alles zelf. Een behoorlijke opgave, maar wat vond ik het leuk om te doen! Zelf een high tea organiseren? Ik deel vandaag de recepten en geef handige tips! Foodiebag voor […]
Président et moi: 50 ans de qualité
Het merk Président is ontstaan op een nieuwjaarsborrel in 1968. Een goed jaar, want vijf maanden later werd ik geboren….Président et moi staan dus ieder voor 50 jaar topkwaliteit! Toen ik onlangs werd uitgenodigd voor een proeverij van Franse kazen van Président kon ik natuurlijk geen ‘non’ zeggen. Helemaal omdat […]
Zelf extract maken van vanille, koffie of amandel
Regelmatig kom je het tegen in (bak)recepten: extract of essence. Van vanille bijvoorbeeld, of amandel. Het is verkrijgbaar in de supermarkt van onder andere Dr. Oetker. Die noemt het dan weer ‘aroma’. Over het hoe en waarom lees je vandaag. Want zelf extract maken is helemaal niet moeilijk! Extract, aroma of […]
Zonder pakjes en zakjes: honing-mosterd dressing
Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of […]
Zelf mosterd maken
En weer kan ik een receptje wegstrepen van mijn foodbucketlist. Het gaat lekker! Zelf mosterd maken stond al een poosje op de planning. En als je beseft hoe makkelijk is vraag je je eigenlijk af waarom het zo lang heeft geduurd. Zelf maken Sommige dingen zijn eenvoudiger om te kopen […]