Je kunt het amper een recept noemen, maar toch wil ik deze lekkere komkommersalade met dille niet onvermeld laten op mijn blog. Komkommertijd Komkommertijd is een aanduiding voor de rustige zomerperiode, waarin er weinig nieuws en weinig handel is. Maar tegelijkertijd ook de periode waarin de komkommer het best verkrijgbaar […]
Bijgerecht
Garnalensalade met knoflook
Bij Albert Heijn kocht ik regelmatig een bakje garnalensalade met knoflook van het eigen merk. Heerlijk op een broodje of toastje. Maar zoals wel vaker gebeurt met persoonlijke favorieten: die verdwijnen soms uit de schappen. Nou, dan maak ik het toch lekker zelf! Niet meer verkrijgbaar Tien (!) jaar geleden […]
Soufflé van geitenkaas met lavendel
Hoewel veel mensen denken dat het maken van een kaassoufflé lastig is, blijkt dat echt reuze mee te vallen. Als je het een beetje goed voorbereidt heb je dit heerlijke bijgerecht in een minuutje of 25 op tafel staan. Ik eet het regelmatig naast een stukje vlees of vis en […]
Hummus van rode linzen
Ik had al een poosje een zak rode splitlinzen in de voorraadkast liggen. Heerlijk voor in een Indiase dahl, echt comfort food. Maar verder wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moest maken. Tot ik op TikTok (jawel, deze vijftig plusser ‘zit’ ook op TikTok) een ‘hummus’ […]
10 x bijgerechten voor Kerst
Bij het kerstdiner speelt een mooi stuk vlees of vis vaak de hoofdrol. Maar onderschat ook het belang van lekkere bijgerechten niet. Je kunt het jezelf makkelijk maken door kant-en-klare pommes duches te maken of – waarom ook niet – lekkere frietjes. En een mooie salade heb je ook zo […]
De lekkerste recepten om uit te delen
Je kent het vast, de geur van versgebakken lekkernijen die uit de oven komen. De smaak van de hartige hapjes die je om de neus vliegen voordat je überhaupt de lekkernijen al gezien hebt. Of het nu de feestdagen zijn die voor de deur staan en we ons verheugen op […]
Blauwe bessenjam of -confituur
Toen ik laatst via TooGoodToGo maar liefst 600 gram blauwe bessen scoorde, wist ik gelijk dat ik er blauwe bessenjam van wilde maken. De ideale manier om vers fruit te ‘bewaren’! TooGoodToGo Ben je bekend met de app van TooGoodToGo? Hiermee ‘red’ je etenswaren van supermarkten, bakkers, restaurants of hotels […]
Indiase raita
Indiase raita is een heerlijk fris bijgerecht bij een curry en maakt ook vaak onderdeel uit van een Indiase thali. Het lijkt wel op de Griekse tzatziki, maar aan raita wordt geen knoflook toegevoegd. En ook de komijn geeft het net weer een andere smaaktwist. Thali Een Indiase thali is […]
Zelf zuivelproducten maken
Als groot fan van zuivel vind ik het leuk om – als het even kan – zelf zuivelproducten te maken. Het is lang niet altijd sneller, beter of goedkoper, maar zo ontzettend leuk om te doen. Vandaag deel ik de recepten om zelf zuivelproducten als vla, verse kaas en yoghurt […]
10 x barbecue bijgerechten
Ik moet eerlijk zeggen dat wij niet vaak barbecuen. Om een hele logische reden: wij hebben geen tuin. En barbecuen op het balkon is verboden. Soms gaan wij naar het natuurgebied achter ons huis, daar is een veldje waar barbecuen is toegestaan. Ik vind het dan wel altijd reuze gezellig. […]