Home » Bruschetta met tuinbonen tapenade en ricotta
Bruschetta met tuinbonen tapenade

Bruschetta met tuinbonen tapenade en ricotta

Een bruschetta is heerlijk om te serveren als amuse of licht voorgerecht. Ook is het een ideaal bijgerechtje bij de bbq, omdat je de sneetjes brood snel en makkelijk op de barbecue kunt roosteren. Even beleggen en je bruschetta met tuinbonen tapenade en ricotta is klaar!

Bruschetta met tuinbonen tapenade

Bruschetta

Bruschetta (spreek uit: broesketta) is een Italiaans voorafje. Het woord komt van het Latijnse werkwoord ‘bruscare’ dat ‘op kolen roosteren’ betekent. Maar onder de grill of in de grillpan mag ook hoor!

Bruschetta met tuinbonen tapenade

Dubbeldoppen

Die mooie felle groene kleur van de tapenade krijg je alleen wanneer je de tuinbonen dubbeldopt. Nu gebruik ik diepvries tuinbonen dus de eerste ‘dop’ is al gedaan. Toch is het verwijderen van een grauwe schilletje best wel even een klusje. Ik doe het door met mijn nagel het velletje open te snijden en de tuinboon eruit te wippen, maar je kunt ook een mesje gebruiken. Dubbelgedopte tuinbonen smaken ook heerlijk in deze salade met spekjes en feta.

Bruschetta met tuinbonen tapenade

Bruschetta met tuinbonen tapenade en ricotta

Wat heb je nodig (ca.8-10 bruschetta)

Ingrediënten

  • 1 ciabattabrood of klein stokbroodje
  • 200 gram tuinbonen (diepvries)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • Zout
  • Peper
  • Bakje ricotta
  • Twee eetlepels geraspte (Parmezaanse of oude) kaas

Snijd het brood in sneetjes en rooster aan beide kanten onder de grill van de oven of in een grillpan. Halveer het teentje knoflook en gebruik een half teentje om de geroosterde sneetjes brood in te smeren. Snijd de andere helft van het teentje knoflook fijn.

Blancheer de tuinbonen (bevroren) 1 minuut in kokend water. Giet af. Dubbeldop de boontjes. Prak de tuinbonen grof en meng er de olijfolie, citroensap en het fijngehakte halve teentje knoflook door. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Beleg elk sneetje brood met een flinke lepel ricotta, tapenade van tuinbonen en bestrooi met geraspte kaas.

Het leuke plankje is trouwens van Boska

Bewaar het recept van bruschetta met tuinbonen tapenade en ricotta op Pinterest!

Pinterest pin bruschetta

Summary
recipe image
Recipe Name
Bruschetta met tuinbonen tapenade en ricotta
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*