Toen mijn zoon laatst vroeg om versgebakken wafels voor de lunch – tuurlijk schat – bedacht ik me dat hartige wafels toch ook wel heel lekker moesten zijn. Omdat ik voor die avond Thaise thom kha kai soep op het menu had staan, bedacht ik voor erbij deze hartige curry-kokos wafels. Missie geslaagd!
Wafelijzer
Ik heb een heel oud wafelijzer van mijn moeder in de kast staan. Zo vaak gebruiken we ‘m eigenlijk niet, maar het is toch een handig apparaat om in huis te hebben. Beslag voor wafels heb je in een mum van tijd gemaakt, bijna in de tijd die het kost om het apparaat op te warmen.
Invetten
Zorg ervoor dat je het ijzer goed invet, dan laten de wafels makkelijker los. Ik gebruik hiervoor altijd wat vloeibare boter in een kommetje en een siliconen bakkwastje om mee in te smeren. Het beslag heb je echt in een minuut gemaakt en ook het bakken van de wafels kost maar weinig tijd. Typisch gevalletje kleine moeite, groots effect! Eet ze ook eens lekker met mango chutney!
Hartige curry-kokos wafels
Wat heb je nodig (ongeveer 6 wafels)
Ingrediënten
- 90 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 ml kokosmelk
- 35 gram gesmolten roomboter (even kort op laag in de magnetron)
- 1 ei
- ½ theelepel limoensap (ik gebruik gewoon een flesje)
- 1 flinke theelepel currypasta naar smaak (rood, groen, panang)
Verwarm het wafelijzer. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Bak hiermee in het wafelijzer wafels van ca. 1 – 1,5 eetlepel per stuk in ongeveer twee en een halve minuut (hangt een beetje af van je ijzer, die van mij wordt erg heet!). De hartige curry-kokos wafels smaken heerlijk bij de soep of zo tussendoor.