Je kunt het amper een recept noemen, maar toch wil ik deze lekkere komkommersalade met dille niet onvermeld laten op mijn blog.
Komkommertijd
Komkommertijd is een aanduiding voor de rustige zomerperiode, waarin er weinig nieuws en weinig handel is. Maar tegelijkertijd ook de periode waarin de komkommer het best verkrijgbaar is. Een heerlijke frisse komkommersalade is in de zomer dan ook de perfecte tegenhanger van vlees bij de BBQ!
Dille
Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n fan van dille. Ik vind het al snel overheersen. Maar juist in deze salade is het een fantastische toevoeging. Gebruik het liefst wel verse dille. Dille smaakt ook heel goed in deze garnalensalade met knoflook.
Mandoline
Hoe dunner de plakjes komkommer, hoe lekkerder de salade. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline. Pas wel op je vingers! Een kaasschaaf werkt vaak ook prima.
Komkommersalade met dille
Komkommersalade met dille
Wat heb je nodig:
- Mandoline of scherp mes
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- paar takjes verse dille
Aan de slag!
- Snijd de plakjes komkommer zo dun mogelijk met een scherp mes of een mandoline.1 komkommer
- Meng de yoghurt met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 eetlepel mayonaise
- Hak de dille fijn en scherp door de yoghurt-mayo.paar takjes verse dille
- Schep hier de plakjes komkommer door.
- Laat eventueel nog een minuutje of 10 de smaken goed intrekken.