Door gastblogger Dieneke van der Waal – In de tuin van het vakantiehuis van vriendin Gina in Frankrijk staan bloemen, fruitbomen en vruchtenstruiken. Fruit in overvloed dus! Voor we weer vertrekken plukken we nog heel veel pruimen, bramen en vijgen. Deze gaan mee naar huis om er allemaal lekkere zomerse gerechtje […]
Bijgerecht
Bruschetta met tuinbonen tapenade en ricotta
Een bruschetta is heerlijk om te serveren als amuse of licht voorgerecht. Ook is het een ideaal bijgerechtje bij de bbq, omdat je de sneetjes brood snel en makkelijk op de barbecue kunt roosteren. Even beleggen en je bruschetta met tuinbonen tapenade en ricotta is klaar! Bruschetta Bruschetta (spreek uit: […]
8 x de lekkerste smeersels en dips!
In de zomer heb ik eerlijk gezegd vaak veel minder honger. Vooral als het zo heet is. En ook bij de bbq heb ik eigenlijk al genoeg aan heerlijk vers stokbrood en lekkere smeersels en dips. Bij voorkeur zelf gemaakt. Vandaag deel ik acht keer de lekkerste smeersel en dips […]
Mangochutney maken
Chutney is een smaakmaker uit de Indiase keuken. Het is een basis van vruchtenpuree waaraan kruiden en andere smaakmakers worden toegevoegd zoals gember, peper, knoflook en uit. Chutney is vaak een combi van zoet, zuur en pittig tegelijk. Zoals deze mangochutney. Bijgerecht Mangochutney is een heerlijk bijgerecht bij de Indiase […]
Ingemaakte radijsjes met kardemom
Radijsjes, ik ben er dol op! Als kind had ik een schooltuintje ter grootte van een stoeptegel en tuinkers en radijsjes waren in mijn herinnering de enige groente die ik daar oogstte. Nog steeds smaken radijsjes voor mij naar ‘vroeger’. Deze ingemaakte radijsjes met kardemom zijn dan ook de volwassen […]
Hartige curry-kokos wafels
Toen mijn zoon laatst vroeg om versgebakken wafels voor de lunch – tuurlijk schat – bedacht ik me dat hartige wafels toch ook wel heel lekker moesten zijn. Omdat ik voor die avond Thaise thom kha kai soep op het menu had staan, bedacht ik voor erbij deze hartige curry-kokos […]
Walnotenboter
Toen ik een poosje geen zuivel mocht eten – en ik kan niet zonder een boterham met kaas voor ontbijt! – probeerde ik allerlei andere hartige alternatieven uit. Ik hou nu eenmaal van brood met hartig beleg. Ik probeerde hartige spreads en hummus maar mijn uiteindelijke favoriet werd deze heerlijke […]
Boerenkoolgratin met kaas
Boerenkool eten wij eigenlijk alleen maar in de stamppot. Lekker met spekjes en jus. Ouderwetse Hollandse kost dus. Maar steeds vaker zie ik bloemkool op andere manieren voorbij komen. Zoals in een salade. Of deze heerlijke boerenkoolgratin met kaas! Gratin Ik ben sowieso dol op ovenschotels, dus toen ik dit […]
Smaakvolle delicatesse: luchtige bruine boter
Ik at het ooit eens in een restaurant, als smeersel bij een mandje brood. Boter, zo luchtig als mousse en met een nootachtige smaak. Na wat zoeken via Google kwam ik erachter dat dit opgeklopte luchtige bruine boter moest zijn, een trendy delicatesse in horecaland. Smeersel Nou ben ik sowieso […]
Vegetarische borrelplank voor oud en nieuw
Gastblog door Anne-Marie Blok – Ik vind oud & nieuw de ultieme gelegenheid voor een lekkere vegetarische borrelplank. Gezellig met mensen die je dierbaar zijn aan de hapjes, champagne erbij en samen de oudejaarsconference kijken. Natuurlijk duik ik uitgebreid de keuken in om diverse hapjes te maken. Iets met een […]