Soms zorgt de manier van opdienen ervoor dat een ‘doodgewone’ salade opeens een ware eyecatcher wordt. Door deze salade met gerookte eendenborst en vijgen op te dienen in een kransvorm, is het een perfect voorgerecht of bijgerecht voor je kerstdiner, -buffet of high tea! Truffeldressing Je kunt voor deze salade […]
Bijgerecht
Zelf verse geitenkaas maken
Voor de foodblogswap van de maand oktober viel mijn oog op een eerdere foodblogswap van Willeke zelf: zelf verse geitenkaas maken. Ik wist al direct, zoek niet verder Anne-Marie, want als ik iets leuk vind, dan is het ‘zelluf doen’! Foodblogswap Bij de maandelijkse foodblogswap kook je een recept van […]
Jalapeno dip met koriander
Alweer wat jaren geleden aten we bij The Fishclub Kijkduin als appetizer een fantastische dip met Turks brood. Ik heb toen wel opgeschreven wat er naar mijn idee allemaal in zat, maar er nooit meer wat mee gedaan. Toen ik onlangs in een foodbox een verse jalapeno peper kreeg, dacht […]
Zonder pakjes en zakjes: pistachepesto
Pasta is bij ons dé doordeweekse maaltijd. Want: snel klaar, volop variatie mogelijk en iedereen vind het lekker. Eén van onze favorieten is pasta met pistachepesto, kip en rucola. Klaar in een handomdraai en waanzinnig lekker. Vooral als je de pistachepesto zelf maakt! Ik geef je het recept dat zo […]
Review ‘Proef de zee’ en recept hartige norigranola
Naast het feit dat zeewier ontzettend lekker is, is het ook nog eens hét ingrediënt van de toekomst. Lekker, duurzaam en gezond, wat wil je nog meer? Dat dachten ook Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering, die met ‘Proef de zee’ ook jou aan het koken met zeewier […]
Labneh met granaatappel en dukkah
Onlangs mocht ik kennis maken met de nieuwe producten van Nadia & Merijn’s SOUQ die sinds kort bij AH worden verkocht. Een heerlijk assortiment producten uit de Arabisch mediterrane keuken waarmee je in een handomdraai de lekkerste gerechten maakt. Zoals deze labneh met granaatappel en dukkah. Heerlijk met Libanees flatbread. […]
Geitenkaaslollies met pistachecrumble
Voor de high tea die ik organiseerde voor mijn 50e verjaardag was ik nog op zoek naar een lekker hartig en kleurrijk receptje. Ik had nog een sinaasappel liggen en een peterselieplantje op mijn aanrecht staan. Nog even naar de markt voor een zakje gepelde gebrande pistachenootjes en het recept […]
Zelf ricotta maken
Sommige dingen moet je gewoon een keer zelf maken. Zoals mayonaise. Of mosterd. Om het daarna vrijwel nooit meer te doen. Omdat er prima varianten in de supermarkt te koop zijn. Of omdat het gewoon makkelijker is. Zelf ricotta maken stond ook al lang op mijn lijstje. Een geslaagd experiment […]
Zelf appelmoes maken (zonder pakjes en zakjes)
Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een teveel aan […]
Zonder pakjes en zakjes: champignonroomsaus
Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een teveel aan […]