Soms zorgt de manier van opdienen ervoor dat een ‘doodgewone’ salade opeens een ware eyecatcher wordt. Door deze salade met gerookte eendenborst en vijgen op te dienen in een kransvorm, is het een perfect voorgerecht of bijgerecht voor je kerstdiner, -buffet of high tea! Truffeldressing Je kunt voor deze salade […]
Bijgerecht
Zelf verse geitenkaas maken
Voor de foodblogswap van de maand oktober viel mijn oog op een eerdere foodblogswap van Willeke zelf: zelf verse geitenkaas maken. Ik wist al direct, zoek niet verder Anne-Marie, want als ik iets leuk vind, dan is het ‘zelluf doen’! Foodblogswap Bij de maandelijkse foodblogswap kook je een recept van […]
Jalapeno dip met koriander
Alweer wat jaren geleden aten we bij The Fishclub Kijkduin als appetizer een fantastische dip met Turks brood. Ik heb toen wel opgeschreven wat er naar mijn idee allemaal in zat, maar er nooit meer wat mee gedaan. Toen ik onlangs in een foodbox een verse jalapeno peper kreeg, dacht […]
Zonder pakjes en zakjes: pistachepesto
Pasta is bij ons dé doordeweekse maaltijd. Want: snel klaar, volop variatie mogelijk en iedereen vind het lekker. Eén van onze favorieten is pasta met pistachepesto, kip en rucola. Klaar in een handomdraai en waanzinnig lekker. Vooral als je de pistachepesto zelf maakt! Ik geef je het recept dat zo […]
Review ‘Proef de zee’ en recept hartige norigranola
Naast het feit dat zeewier ontzettend lekker is, is het ook nog eens hét ingrediënt van de toekomst. Lekker, duurzaam en gezond, wat wil je nog meer? Dat dachten ook Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering, die met ‘Proef de zee’ ook jou aan het koken met zeewier […]
Labneh met granaatappel en dukkah
Onlangs mocht ik kennis maken met de nieuwe producten van Nadia & Merijn’s SOUQ die sinds kort bij AH worden verkocht. Een heerlijk assortiment producten uit de Arabisch mediterrane keuken waarmee je in een handomdraai de lekkerste gerechten maakt. Zoals deze labneh met granaatappel en dukkah. Heerlijk met Libanees flatbread. […]