Ik had een collega beloofd wat lekkers te maken als bedankje voor haar bijdrage aan een project. En aangezien ik nog wilde experimenteren met culi kerstcadeautjes maakte ik deze heerlijke limoncello snowballs. In een potje met label een leuk en ontzettend lekker kerstcadeautje!
Truffels
Deze limoncello snowballs zijn eigenlijk een soort van truffels. Maar door het jasje van kokos lijken het net sneeuwballen. Deze ‘snowballs’ zijn eenvoudig te maken, zien er leuk uit en zijn ook nog eens ontzettend lekker. Wat wil je nog meer?
Limoncello
Begin wel op tijd met maken, de truffelmix moet 12 uur in de koelkast opstijven. Meer recepten met limoncello? Wat dacht je van deze limoncello popsicles, limoncello mousse, limoncello tiramisu of limoncello taart?
Limoncello snowballs
Wat heb je nodig (voor ongeveer 15 truffels/snowballs):
Ingrediënten
- 200 gram witte chocolade
- 2 eetlepels slagroom
- Geraspte schil van een halve citroen
- 2 eetlepels limoncello
- 50 gram ongezouten boter
- 1 snufje zout
- een flinke kop geraspte kokos
Smelt 100 gram witte chocolade au-bain-marie, samen met de slagroom en de boter. Als alles gesmolten is roer je er de citroenrasp, limoncello en snufje zout doorheen. Roer tot een mooi vloeibaar geheel ontstaat. Giet in een schaaltje en zet het in de koelkast voor ca. 12 uur.
De volgende dag kun je er met een theelepel kleine bolletjes van scheppen. Rol hier met vochtige koele handen mooie balletjes van. Leg de balletjes op een bord met een vel bakpapier en zet ze een uurtje in de vriezer.
Smelt de resterende 100 gram chocolade in de magnetron (ca. 70 seconden op 800 watt). Zet ook een schaaltje met geraspte kokos neer. Haal de truffels uit de vriezer en dip ze één voor één in de chocolade en daarna door de kokos. Het is even een kliederwerkje! Leg ze daarna weer op het bakpapier en laat ze nog even opstijven in de koelkast. De truffels zijn ca. twee weken houdbaar in de koelkast. Maar zo lang blijven ze daar vast niet liggen!!
Dat is zeker een leuk kadootje! Ik vind limoncello onwijs lekker en wekpotten voor een kadootje zijn altijd goed 😉
Whaa! Dat klinkt heerlijk en ziet er ook nog lekker uit. In onze bruidstaart zat limoncello, dus daar bewaar ik goede herinneringen aan 😉
Nee dank je, ik lust geen WC eend
Gelukkig maar dat smaken verschillen 🙂