Als ze goed zijn klaargemaakt zijn brownies zo ontzettend lekker. Een beetje fudgy en smeuïg van binnen, knapperig van buiten. Het mag geen cake worden! En het liefst gebruik je goede, hele pure chocolade. Van zo’n 70% cacao. Eigenlijk kan er niet veel misgaan, volg het recept stap voor stap en je smult nog vanmiddag van – zoals ik ze noem – uitzonderlijk goede brownies!
Uitzonderlijk goede brownies
- 150 gram boter
- 200 gram pure chocolade, gehakt
- 4 eieren
- 300 gram fijne kristalsuiker
- 100 gram bloem
- 150 gram gepelde walnoten, in stukjes (mag je ook weglaten als je dat niet lekker vindt)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van ca. 20 x 30 cm. in en bekleed met een flink stuk bakpapier. Zo til je de brownie straks makkelijk uit de vorm. En: hoe kleiner de bakvorm, des te smeuiger het eindresultaat.
Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom. Breng een klein laagje water in een pan aan de kook, draai het vuur lager en zet de kom op de pan. Zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt.
Schep in de bakvorm en bak 25-25 minuten in de oven. Test tussentijds: een satéstokje die je in het midden steekt hoeft niet schoon te zijn (zoals bij een cake) maar er mag geen ongaar beslag aan kleven.
Neem de vorm uit de oven en laat de brownies in de vorm afkoelen. Stort de brownies op een plank en snijd in vierkante stukken. Je kunt de brownies in een luchtdichte doos 3-4 dagen bewaren. As if, hahahahaha!
Oh jee, nu heb ik dus echt ONGELOFELIJKE zin in brownies! Lekker! Bedankt voor de uitleg.
Oeh Anne-Marie die van jou klinken ook echt té lekker! Hahahaha ja 3-4 dagen bewaren gaat 'm zeker niet worden 😉
Tja, foodblogs lezen is niet echt goed voor de lijn 🙂
Je hebt mensen die zich wel kunnen inhouden….ik ben dat niet 🙂