Home » Barraquito recept (+ vegan tip)

Barraquito recept (+ vegan tip)

Barraquito is hét Canarische koffiedrankje. Spotgoedkoop (soms zelfs maar 1,50 euro) en lekker! Een soort Spaanse Irish coffee. Spaanse koffie dus. Vooral ’s avonds na het eten, terwijl je nog uren natafelt op het terras. Maar doet het ook vast goed tijdens de Hollandse nazomer! Ik deel het eenvoudige recept!

Barraquito recept

Barraquito op La Palma

Zodra we op ons favoriete Canarische eiland La Palma zijn geland, kan ik haast niet wachten om een barraquito te bestellen. Warm, zoet, romig, als comfortfood een naam zou hebben dan was het barraquito!

Barraquito

Vegan barraquito recept

Wil je een vegan versie van de barraquito maken? Gebruik dan plantaardige melk en slagroom en zoete gecondenseerde kokosmelk

Barraquito

Wat heb je nodig (per drankje):
  • 2 eetlepels zoete gecondenseerde melk (blikje)
  • 75 ml volle warme melk
  • 2 eetlepels Licor 43
  • 100 ml sterke koffie
  • Kaneelpoeder
  • Slagroom (geklopt, vers of uit spuitbus) of opgeklopte melk
  • Groot glas (ca. 300 ml.)
Bouw de barraquito op in mooie laagjes: begin met een laagje gecondenseerde melk, vervolgens de likeur. Giet dan heel voorzichtig eerst de warme melk en dan de koffie in je glas. Wanneer je over de bolle kant van een lepel giet lukt het nog beter om de laagjes in stand te houden. Maak af met slagroom of opgeklopte melk (ik heb op La Palma beide varianten geserveerd gekregen) en bestrooi royaal met kaneel. Enjoy!
Summary
recipe image
Recipe Name
Barraquito recept
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*