Sinterklaas is weer in het land. Daar moet op gedronken worden! En na mijn geslaagde experimenten met aardbeienlikeur en frambozenlikeur had ik zin om voor de komende feestdagen weer een lekker likeurtje te maken. Een iets meer donkerder en kruidiger drankje, passend bij de smaken van Sinterklaas en Kerst. Dat moest dus wel kaneellikeur worden!
Je moet met deze likeur wel op tijd beginnen, de smaken hebben de tijd nodig om goed in te trekken. Twee weken geeft al een heel smaakvol resultaat, met zo’n drie tot vier weken is het resultaat nog veel beter. Maar ook wanneer de Sinterklaas en Kerst voorbij zijn smaakt deze winterse kaneellikeur nog uitstekend. Ik maakte dit keer een wat kleinere hoeveelheid, mijn koelkast staat immers vol met al mijn zelfgebrouwen likeurtjes. Je kunt de hoeveelheden naar wens vermenigvuldigen.
Kaneellikeur
Wat heb je nodig:
- 200 ml. wodka
- 125 gram lichtbruine rietsuiker (je kunt ook bruine suiker gebruiken)
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 kaneelstokjes
- Goed sluitende fles of pot
Doe de wodka in de fles of pot, en voeg de suikers en kaneelstokjes toe. Sluit af, schud even goed en zet koel en donker weg (hoeft niet persé in de koelkast). Maak je niet druk om de laag suiker op de bodem, die verdwijnt na ca. 1 week. Schud 2 x per dag even om.
Laat een week of vier staan. Maak de likeur iets minder sterk door door ca. 100 ml water toe te voegen (1/3 water op 2/3 wodka). Giet over in een flesje, laat hierin eventueel 1 kaneelstokje zitten ter decoratie.
Proost!
De smaak te pakken? Maak dan ook eens homemade baileys, advocaat of ginger ale!
Zo leuk dat je die lekkere likeurtjes allemaal zelf maakt. Ik gebruik mijn fles wodka meestal voor het maken van scroppino maar nu het winter wordt is dit toch ook wel erg lekker!
Wat een ontzettend leuk idee om zelf likeurtjes te maken! Ik hou zelf zo van sinaasappel likeur in de Decembertijd 🙂
Wat een goed idee dit! Lijkt me ook leuk om zelf te maken en als cadeautje te geven als je het mooi inpakt!
Wat een leuke idee om zelf kaneel likeur te maken. Kaneel vind ik een heerlijke smaakmaker dus in een likeurtje zou ik dat denk ik wel erg lekker vinden. Helemaal nu het week zo guur & koud is buiten een perfect drankje.
Scroppino's zijn de beste, maar wel in de zomer idd!
Zal ook vast prima lukken, met sinaasappelschillen!
Het is inderdaad super om cadeau te doen!
Proost!
Wat een leuk idee zeg!
Dank je wel Marijke!
Wat klinkt dat heerlijk! Ik noteer een fles vodka op mijn boodschappenlijstje voor morgen!
Een ķlein beetje kaneellikeur is ook heerlijk in de appeltaart.
Goed idee!!
Hij is heerlijk, maar ik vind 200ml weinig,
ik denk dat ik een hoeveelheid ga maken die drie keer zo groot is.
Haha, gelijk heb je!!
Ik heb hem ook gemaakt, met oudejaarsdag in de pizzaria van mijn zoon hebben meerdere mense hem geproefd en ik kreeg alleen maar lovende woorden. Zelf vond ik hem mierzoet, dus ik ga hem weer maken maar dan minder zoet.
De cranberrylikeur is trouwens ook heel lekker.
Dank je wel, leuk om te horen! De hoeveelheid suiker is vaak ook nodig om de houdbaarheid te garanderen. Maar het is idd behoorlijk zoet!
Lijkt mij heerlijk ga het zeker maken morgen wat flesjes kopen dan je voor het delen gr. Trudy
Leuk, ben benieuwd wat je ervan vindt!
Kan ik ook inmaak brandewijn gebruiken? Heb nog een fles staan. Groetjes Marilene.
Ik denk dat dat idd wel moet kunnen
Ja hoor, na weken smachtend kijken naar wat voor een proces zich voltrok in het likeurflesje s het vandaag klaar. En wat is het lekker geworden zeg. Nu ik een keer het hele maakgebeuren doorheb sta ik al in de keuken met een verse meloen, mango’s, frambozen en aanrdbeien. Dus wanneer ik eerdaags ben veranderd in een alcoholiste dan weet je hoe het komt. Ha, ha, ha. Bedankt voor de simpele recepten.
Haha geweldig! Zelfgemaakt smaakt toch altijd het lekkerst. Mmmm meloen, goed idee! Verder neem ik geen enkele verantwoordelijk voor enige vorm van alcoholisme 😉