Home » Zelf kaneellikeur maken doe je zo!

Zelf kaneellikeur maken doe je zo!

Sinterklaas is weer in het land. Daar moet op gedronken worden! En na mijn geslaagde experimenten met aardbeienlikeur en frambozenlikeur had ik zin om voor de komende feestdagen weer een lekker likeurtje te maken. Een iets meer donkerder en kruidiger drankje, passend bij de smaken van Sinterklaas en Kerst. Dat moest dus wel kaneellikeur worden!

Kaneellikeur

Je moet met deze likeur wel op tijd beginnen, de smaken hebben de tijd nodig om goed in te trekken. Twee weken geeft al een heel smaakvol resultaat, met  zo’n drie tot vier weken is het resultaat nog veel beter. Maar ook wanneer de Sinterklaas en Kerst voorbij zijn smaakt deze winterse kaneellikeur nog uitstekend. Ik maakte dit keer een wat kleinere hoeveelheid, mijn koelkast staat immers vol met al mijn zelfgebrouwen likeurtjes. Je kunt de hoeveelheden naar wens vermenigvuldigen.

Kaneellikeur

Kaneellikeur

Wat heb je nodig:

  • 200 ml. wodka
  • 125 gram lichtbruine rietsuiker (je kunt ook bruine suiker gebruiken)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 kaneelstokjes
  • Goed sluitende fles of pot

Doe de wodka in de fles of pot, en voeg de suikers en kaneelstokjes toe. Sluit af, schud even goed en zet koel en donker weg (hoeft niet persé in de koelkast). Maak je niet druk om de laag suiker op de bodem, die verdwijnt na ca. 1 week. Schud 2 x per dag even om.

Laat een week of vier staan. Maak de likeur iets minder sterk door door ca. 100 ml water toe te voegen (1/3 water op 2/3 wodka). Giet over in een flesje, laat hierin eventueel 1 kaneelstokje zitten ter decoratie.

Proost!

De smaak te pakken? Maak dan ook eens homemade baileys, advocaat of ginger ale!

Bewaar het recept voor zelfgemaakte kaneellikeur op Pinterest:

kaneellikeur zelf maken

Summary
recipe image
Recipe Name
Homemade kaneellikeur
Author Name
Published On
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)

23 Comments

  1. Zo leuk dat je die lekkere likeurtjes allemaal zelf maakt. Ik gebruik mijn fles wodka meestal voor het maken van scroppino maar nu het winter wordt is dit toch ook wel erg lekker!

  2. Wat een ontzettend leuk idee om zelf likeurtjes te maken! Ik hou zelf zo van sinaasappel likeur in de Decembertijd 🙂

  3. Wat een goed idee dit! Lijkt me ook leuk om zelf te maken en als cadeautje te geven als je het mooi inpakt!

  4. Wat een leuke idee om zelf kaneel likeur te maken. Kaneel vind ik een heerlijke smaakmaker dus in een likeurtje zou ik dat denk ik wel erg lekker vinden. Helemaal nu het week zo guur & koud is buiten een perfect drankje.

  5. Scroppino's zijn de beste, maar wel in de zomer idd!

  6. Zal ook vast prima lukken, met sinaasappelschillen!

  7. Het is inderdaad super om cadeau te doen!

  8. Dank je wel Marijke!

  9. Wat klinkt dat heerlijk! Ik noteer een fles vodka op mijn boodschappenlijstje voor morgen!

  10. Een ķlein beetje kaneellikeur is ook heerlijk in de appeltaart.

  11. Kees van de Wiel

    Hij is heerlijk, maar ik vind 200ml weinig,
    ik denk dat ik een hoeveelheid ga maken die drie keer zo groot is.

  12. Lijkt mij heerlijk ga het zeker maken morgen wat flesjes kopen dan je voor het delen gr. Trudy

  13. MARILENE Averes-de Zeeuw

    Kan ik ook inmaak brandewijn gebruiken? Heb nog een fles staan. Groetjes Marilene.

  14. Ja hoor, na weken smachtend kijken naar wat voor een proces zich voltrok in het likeurflesje s het vandaag klaar. En wat is het lekker geworden zeg. Nu ik een keer het hele maakgebeuren doorheb sta ik al in de keuken met een verse meloen, mango’s, frambozen en aanrdbeien. Dus wanneer ik eerdaags ben veranderd in een alcoholiste dan weet je hoe het komt. Ha, ha, ha. Bedankt voor de simpele recepten.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*