Deze bosbessen spritz is een heerlijke kerstcocktail om je gasten mee welkom te heten of als aperitief van het kerstdiner!
Eetbare bloemen
Ik decoreerde de cocktails met eetbare bloemen, gewoon, omdat ik dat zo mooi vind! Deze bestel je online bij de Eetbare Bloemen Shop. Geven een drankje net wat meer cachet toch? Sommige grote supermarkten verkopen ook weleens eetbare bloemen rond de feestdagen.
Champagne, cava of prosecco voor de kerstcocktail?
Champagne is natuurlijk hartstikke chique, maar cava of prosecco is net zo goed lekker. Het verschil tussen deze drie leg ik uit in deze minicursus bubbels kiezen.
Kerstcocktail bosbessen spritz
Kerstcocktail bosbessen spritz
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- bosvruchtenlimonade
- cava of champagne
- bosbessen
- 1 takje rozemarijn
- eetbare bloemen
- 1 eiwit
- goudkleurige suiker of taartdecoratie
Aan de slag!
- Klop het eiwit los in een schaaltje. Doe de goudkleurige suiker of andersoortige taartdecoratie op een schoteltje. Doop de rand van je glas eerst in het eiwit en vervolgens in de suiker. Laat even opdrogen.
- Doe in het glas een scheutje limonade en vul vervolgens af met de cava.
- Doe wat bosbessen in het glas en decoreer met een takje rozemarijn en (eventueel) eetbare bloemen.