Aan mijn food bucketlist zou ik nog graag ‘zelf limoncello maken’ willen toevoegen. Toen ik au-pair was in Rome maakten mijn au-pair ouders regelmatig zelf limoncello van citroenen uit Capri! Het was natuurlijk makkelijk dat je in Italië gewoon 95% alcohol in de supermarkt kunt kopen. Aangezien dat in Nederland niet mogelijk is moet je het doen met andere sterke drank. Met wodka bijvoorbeeld. Tegenwoordig kun je overigens online wel 96% pure alcohol voor consumptie vinden.
Pallini
Mijn favoriete merk limoncello is die van Pallini. Wist je dat je limoncello het beste in de vriezer bewaard? Dit drankje smaakt ijskoud namelijk het allerlekkerst!
Limoncello in desserts
En natuurlijk doet limoncello het heel goed in gerechten, met name desserts. Wat dacht je van tiramisu? Of mousse?
Zelf limoncello maken
Wat heb je nodig:
6 citroenen (biologische)
0,75 liter wodka
225 gram suiker
Laat de citroenen een uur weken in koud water en schil ze vervolgens zo dun mogelijk (minus de witte velletjes). Doe de schillen in een weckpot en giet er 0,75 liter wodka bij. Zet de weckpot 15 tot 20 dagen op een koele donkere plek. Na deze periode zet je een pannetje met 4,5 dl. water en 225 gram suiker op het vuur tot alle suiker gesmolten is. Laat afkoelen en voeg het afgekoelde mengsel toe aan de citroenen/wodka. Zeef het geheel en schenk het goedje in een gesteriliseerde fles. Zet een week op een koele donkere plek en voila, je zelfgemaakte limoncello is klaar!
Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (56). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.