Toen ik onlangs in restaurant Pavarotti op Kijkduin was zag ik iemand een shark mocktail bestellen. Ik vond dat zo leuk dat ik meteen het idee kreeg er zelf ook eentje te maken. Maar dan wel een cocktail! En mijn shark cocktail heeft ook nog eens een bloederig randje!
Haaien cocktail
Om zo’n mooie blauwe kleur te verkrijgen is de likeur Blue Curaçao bij uitstek geschikt! Een fruitige likeur met een zoete, krachtige smaak van Curaçao fruit (citrus) en subtiele hint van kardamom. De rum geeft ‘m nog een extra tropisch tintje. In plaats van tonic kun je ook bruiswater gebruiken om de cocktail af te maken. De haaiensnoepjes koop je bij vrijwel iedere snoepwinkel (zoals Jamin) of bij Kruidvat.
Shark mocktail
Toch liever een mocktail (omdat kinderen zo’n shark cocktail ook wel eens super leuk zouden vinden!). Er is Slush Puppie siroop in een blauwe kleur te koop en van Raak had je ook altijd blauwe gazeuse? Vervang dan de blue curaçao en rum door de siroop en vul af met bruiswater.
Shark cocktail
Wat heb je nodig:
- Glas
- tapasprikker
Ingrediënten
- 1 scheutje rode limonade
- suiker
- 30 ml blue curacao
- 30 ml witte rum
- tonic
- ijsklontjes
- haaiensnoepjes
Aan de slag!
- Doe een scheutje rode limonade siroop in een schaaltje en wat suiker op een schoteltje. Doop de rand van je glas eerst in de siroop en dan in de suiker voor een mooi rood suikerrandje.
- Vul het glas met ijsklontjes en haaiensnoepjes. Giet hier eerst de blue curaçao en de rum over en vul af met de tonic.
- Serveer met een paar extra haaiensnoepje op een tapasprikker.