Home » Watermelon daquiri
Watermelon daquiri

Watermelon daquiri

Nadat ik onlangs een strawberry daquiri maakte, had ik de smaak goed te pakken. Want wat met aardbeien kan, moet ook met watermeloen lukken toch? Watermelon daquiri it is!

Strawberry daquiri

Frozen watermelon

Ik probeerde het – net als bij de frozen strawberry daquiri – eerst met bevroren watermeloen. Ik sneed een groot part watermeloen in stukken en vroor die in. Maar het was uiteindelijk niet echt een succes, mijn blender kreeg de stukken ijs bijna niet stuk geslagen. Nou bestaat een watermeloen voor 95% uit water, dus dat waren ook echt wel keiharde ijsblokken!

Vrolijke rietjes

Zijn jullie ook niet echt fan van kartonnen rietjes? Toegeven, je kunt ze krijgen met de leukste printjes (zoals deze met watermeloenen) maar de rietjes worden zo snel zacht in je drankje! Ik heb al allerlei alternatieven geprobeerd (bamboe, metaal) maar nog niet echt wat gevonden. Natuurlijk is het wel beter voor het milieu!

watermelon daquiri

Suikersiroop en suikerrandje

Voor de suikersiroop neem je 1 deel water op 2 delen suiker (bv een kopje). Breng het water aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je de suiker toe. Roer tot alle suiker is opgelost. Laat afkoelen. Giet de siroop in een afsluitbare fles. Blijft in de koelkast zeker wel enkele weken houdbaar. Voor het suikerrandje doop je de rand van het glas eerst in wat losgeklopt eiwit en dan in de suiker. Of maak een gekleurd randje door eerst in wat gekleurde limonadesiroop te dopen!

Watermelon daquiri

watermelon daquiri

Watermelon daquiri

Een heerlijke zomers cocktail met watermeloen, limoen en rum
Afdrukken Pin
Gang: Cocktail
Keuken: Caribisch
Trefwoord: zomer
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 40 ml suikersiroop
  • 200 gram watermeloen
  • 90 ml witte rum
  • 60 ml limoensap
  • handje ijsblokjes

Aan de slag!

  • Doe alle ingrediënten in de blender. Mix totdat alle watermeloen en ijs fijngemalen is.
  • Giet in een glas en serveer eventueel met een schijfje limoen of blaadje munt.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*