In de Duitslandweek mogen chocoladedruiven volgens Bodhi niet ontbreken! Een lekkernij die je in Duitsland regelmatig tegen komt – in pretparken, kermissen of op markten – maar in Nederland zelden ziet. Deze schokolierte traubenspiessen kun je natuurlijk ook prima zelf maken. Een leuk experiment voor My happy kids!
Naast druivenspiesen kun je nog veel meer soorten fruit krijgen met een laagje chocolade, denk bijvoorbeeld aan aardbeien of banaan. Persoonlijk vinden wij de combinatie met druif het allerlekkerst. Eerst de volle zoete en intense chocolade smaak, en dan een verrassende frisse fruitige smaak. De perfecte combi. Wij gebruiken pure chocolade, maar je kunt de chocoladedruiven natuurlijk ook maken met melk- of witte chocolade. En desgewenst nog decoreren met een ander soort chocolade, discodip of kokos!
Op onderstaande manier maak je heerlijke druivenspiesen, die er helaas wel wat minder strak uitzien dan die in Duitsland (of zoals op de uitgelichte foto). Om het echt goed te doen moet je de spiesen namelijk in z’n geheel in de gesmolten chocolade dopen, maar daarvoor moet je wel heel veel chocolade smelten. Iets minder strak, maar net zo lekker, dat was het resultaat waar we voor gingen! En 100% goedgekeurd door Bodhi.
Wat heb je nodig (vier spiesen met chocoladedruiven)
- Bakje groene druiven
- reep pure chocolade (75 gram)
- Satéprikkers
Rijg de druiven op de satéprikkers. Zorg dat je onderaan nog een stukje over hebt om het stokje vast te houden. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een glazen schaaltje. Verwarm ca. 1 1/2 minuut in de magnetron op 800 watt. Roer na 1 minuut even kort door. Leg de druivenspiesen op een bord en giet met een lepeltje de chocolade over de druiven heen. Draai ze om zodat ook de achterkant is voorzien van een laagje chocolade. Zet de spies in een hoog glas (ca. 2 per glas, zorg dat ze elkaar niet raken) en zet in de koelkast. Laat de chocolade daar ca. een half uurtje uitharden.
Wat leuk! Nog nooit gehoord van schokolierte traubenspiessen maar zoals je de combinatie van de zoete chocolade en het frisse van de druif omschrijft, lijkt me dit echt super lekker 🙂
‘T is inderdaad die combi van zoet en fris die het zo lekker maakt!
Heerlijk! Je maakt mij in Duitsland ook altijd erg blij met de vruchten in chocolade.
Oeh ziet er goed uit! Heerlijk, lekker zoet van de chocolade en de frisse druif, kostelijke combi!
Wat een leuk idee! Lijkt me ook zo lekker 😀
Wat lekker! Ik zag het al op Instagram voorbij komen, een erg leuk idee! Ik heb ze eerlijk gezegd nog nooit in voorbij zien komen,ook niet in Duitsland. Leuke foto van je zoon!
Dank je! Hij gaat liever op de foto dan ik 😉
Oh. Dat ga ik ook eens maken! Lijkt me vooral in de zomer erg lekker. En ik denk dat de kinderen hier dat ook zeker zullen waarderen. Volwassenen ook… hahahaha
Ben er zelf ook gek op hoor!
wat een apart idee. Ik had nooit op de combinatie druiven & chocola gekomen. Maar misschien is het wel heel erg lekker! -x-
Probeer het maar eens, het is echt een heerlijke combi!