Gisteren is de boekenweek (12-20 maart) van start gegaan. Thema van de boekenweek is dit keer Duitsland, met als motto ‘Was ich noch zu sagen hätte”. Een mooie gelegenheid om deze week de heerlijke Duitse keuken in het zonnetje te zetten. Deze week is dan ook Duitslandweek op My happy kitchen. Ik trap af met een verzameling van de lekkerste Duitse recepten van collega foodbloggers!
De lekkerste Duitse recepten
Ik ben echt fan van Duitsland en de Duitse keuken. In mijn jeugd kon je de schoolklas meestal verdelen in twee kampen, zij die naar Duitsland op vakantie gingen (meestal de minderheid) en de Francofielen. Onze familie trok ieder jaar weer richting Duitsland en Oostenrijk, dus mijn liefde voor dit land en de keuken is mij met de paplepel ingegoten. Knödels, spätzle, nussecken…ik eet het allemaal graag. En je doet mij geen groter plezier dan een dagje Duitsland, al was het alleen maar voor een bezoek aan een grote supermarkt.
Deze week komt in ieder geval het recept van mijn vaders reibekuchen (of kartoffelpuffer) online. Als je wel eens een kerstmarkt heb bezocht heb je dit vast wel een keer gezien of gegeten. Op mijn blog vind je nog veel meer Duitse (en Oostenrijkse) recepten zoals pretzels, flammkuchen, kaiserschmarrn en schnitzel maar de keuken van onze oosterburen is lang niet zo wijd verspreid en bekend als bijvoorbeeld de Italiaanse keuken.
Een oproep onder mijn collega foodbloggers voor de lekkerste Duitse recepten leverde tot mijn verrassing zoveel op dat ik die vandaag graag voor jullie op een rijtje zet. Guten appetit!
Wat te denken van een heerlijke Duitse kartoffelsalat van Foodless.nl?
En daarbij serveer je natuurlijk currywurst! Zoals Doortjes keuken ‘m maakt. Of die van de dames van Foodaholic!
Vleesliefhebbers maak je natuurlijk ook blij met een heerlijke zigeunerschnitzel, zoals demandiekokenkan.nl ‘m maakt.
Of wat dacht je van een stoer stuk Eisbein (varkensschenkel) van ongewoonlekker.com? Of liever een Schweinehaxe mit sauerkraut? Daar weet Geur van Maillard dan wel weer raad mee!
En dan de zoete lekkernijen. Daar zijn de Duitsers goed in. Proef één keer Duits gebak en je wilt niets anders. Dus duik de keuken in en bak bijvoorbeeld
een heerlijke pruimenkruimeltaart (van Katrins favoriete recepten) of een Schwarzwalder kirschtorte (van Ellouisa cooking). Of wacht dacht je van deze Duitse versie van cheesecake:
een heerlijke Käsekuchen mit erdbeeren van Eerst koken.
Een speciale vermelding tot slot nog voor de blog van Sophie, die in haar ‘Schwaben-Eckle’ een hele verzameling heerlijke Duitse gerechten heeft staan. Zoals mijn favoriete spätzle. Neem zeker een kijkje!
Fan van de Duitse keuken? Dan kan ik je zeker deze twee kookboeken over de Duitse keuken aanbevelen:
Ik heb me eigenlijk nooit zo verdiept in de Duitse keuken, maar dit lijkt me allemaal zo lekker! 😀
Het is echt de moeite waard om je er in te verdiepen! Morgen komt er een review van een heel goed Duits kookboek op mijn blog.
Die Schweinehaxe bewaar ik en ga ik maken, ben er nl. dol op!
Leuk, ja zo’n lekker stuk vlees gaat er zeker wel in!
O, die pretzels moet ik nog steeds maken haha. Maar de Duitse keuken is leuk en lekker! 🙂
Zeker weten, veels te lang onderschat geweest. Wel maken hè, die pretzels 🙂