December is een drukke maand voor de meeste mensen. Maar tussen het shoppen voor kerstcadeautjes, het plannen van het kerstdiner en alle kerstborrels en schoolontbijtjes door moet er ook gewoon gegeten worden. Dan is een snelle en makkelijke maaltijdsoep een goed idee. Deze Duitse kaassoep is lekker vullend en iedereen vindt het lekker!
Kaassoep
Het klinkt misschien een beetje gek, om smeerkaas door de soep te doen. Maar geloof me. de Duitsers doen het al een eeuwigheid en het is echt erg lekker! Ik gebruikte gewone smeerkaas, maar in Duitsland wordt ook vaak smeerkaas met kruiden gebruikt. Net wat je lekker vindt! Serveer de soep met stokbrood en kruidenboter. Of smeerkaas!
Eru bio
Duitse keuken
Duitse kaassoep
Duitse kaassoep
Wat heb je nodig:
- Soeppan
Ingrediënten
- 250 gram rundergehakt
- 250 gram prei
- 2 bouillonblokjes groente
- 2 kuipjes smeerkaas 100 gram per stuk
Aan de slag!
- Snijd de prei in, was goed schoon en snijd in dunne ringen.
- Bak het gehakt rul. Voeg hier de prei aan toe en bak nog een paar minuten mee.
- Voeg 1 liter water toe en de bouillonblokjes en breng aan de kook.
- Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg er de smeerkaas aan toe en laat smelten.
- Smakelijk eten!