Ik heb persoonlijk niet zoveel met Halloween. Generatie dingetje denk ik, in mijn jeugd kende we het fenomeen Halloween alleen van de film uit 1978. Maar omdat ik ook de ergste niet ben, maakte ik deze lekkere gevulde Halloween paprika’s met gehakt en bonen. Je krijgt een berg groente binnen en zelfs je kinderen zullen er van smullen!
De zak van Hak
Ik werd geïnspireerd tot het maken van dit gerecht door de zak Mexicanex Nacho’s die ik ontving van Hak. Een rijk mix van groente en bonen in een licht pittige saus. De zak bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten, dus geen toegevoegde conserveringsmiddelen of andere troep. De inhoud: groenten 76% (tomaat, rode paprika 11%, doperwt, gele paprika 8%, geconcentreerde tomatenpuree, mais, ui), water, kidneybonen 7%, knoflook, raapzaadolie, maiszetmeel, zeezout, rode chilipeper, gerookt paprikapoeder, oregano, jalapeñopeper, chipotle peper, cayennepeper, zwarte peper, natuurazijn.
De suggestie op de zak is om ze te gebruiken voor nacho’s (er is ook een taco’s en wraps variant) maar dat mag je natuurlijk helemaal zelf weten. Met deze handige zak heb je in een handomdraai iets lekkers op tafel staan!
Halloween
Bij Halloween horen pompoenen. Met griezelige gezichten. Nou hou ik niet zo erg van pompoen. Maar wel van paprika! En met een beetje geknutsel met een scherp mes, kun je daar ook leuke gezichten uit snijden. Eet dit gerecht vooral ook als het geen Halloween is! Het is makkelijk, ontzettend lekker en je krijgt een behoorlijke bak met groente binnen. En dan laat je dat gesnij gewoon lekker weg! Ik serveer de paprika’s met aardappelpuree. Je vindt op mijn blog ook nog een leuk recept voor griezelige knakworst vingers en graveyard mousse!
Halloween paprika’s met gehakt
Halloween paprika's met gehakt
Wat heb je nodig:
- Koekepan
Ingrediënten
- 4 paprika's oranje, rood of geel
- 300 gram gehakt
- 1 zak Hak Mexicanez nachos
- 1 ui
- 1 klontje boter
- 1 eetlepel crème fraiche
- 100 gram geraspte kaas
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kapjes van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd eventueel een dun plakje van de onderkant (niet open snijden!) zodat de paprika goed rechtop blijft staan. Snijd ogen, neus en mond uit de paprika's met een scherp mes en zet ze in een ovenschaal. De kapjes kun je ernaast leggen.
- Snipper het uitje, smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de gehakt toe en bak rul, breng op smaak met zout en peper. Voeg nu ook de Mexicanez mix toe en warm alles even goed door. Roer er een eetlepel crème fraiche door en de helft van de geraspte kaas.
- Vul de paprika's tot de rand en bestrooi met de rest van de kaas. Bak in de oven in 30 minuten gaar. Serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree.