Soms gaat het niet om wat je serveert, maar hoe je het gerecht serveert. Dit eenvoudige maar oh zo lekkere voorgerecht wordt ‘christmas all over’ door het te serveren in de vorm van candy canes. Caprese candy canes!
Insalata caprese
Insalata caprese is een heerlijke Italiaanse salade, gemaakt van de klassieke combi tomaat, mozzarella en basilicum. De naam van het gerecht vindt zijn oorsprong in het Italiaanse eilandje Capri. Caprese betekent dan ook ‘op de wijze van Capri’. Meer lezen over de geschiedenis van dit gerecht?
Candy cane
Candy canes zijn stokvormige zuurstokken, rood-wit gestreept en meestal met pepermuntsmaak. Ze worden vaak geassocieerd met kerst. Op Wikipedia is te lezen dat de candy cane zijn huidige vorm rond 1670 kreeg. Snoepmakers kregen opdracht van de dirigent van een Keuls kerkkoor om de snoepjes te produceren in de vorm van de stokken die schaapsherders gebruikten. Om de kinderen – die de kerststal met levende dieren bezochten in de kerk – zoet én stil te houden tijdens de lange ceremonies werden er candy canes uitgedeeld. Dat bleek zo’n succes dat andere Duitse kerken het gebruik overname.
Deze candy canes zijn ook leuk om te maken voor het kerstdiner op school!
Serveer dit leuke voorgerecht op een groot bord of marmeren plaat met vorkjes erbij en laat iedereen ervan eten of eventueel afpakken om op een eigen bord te leggen. Een echt recept is het niet, maar hieronder de ingrediënten.
Caprese candy canes
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- Mini mozzarella bolletjes
- Cherry tomaatjes
- Basilicum
- Olijfolie en/of balsamicocreme
Snijd de tomaatjes en mozzarellabolletjes in plakjes. Ik vind buffelmozarella persoonlijk het lekkerst, maar van gewone mozzarella kun je strakkere plakjes snijden. Hier heb ik buffelmozzarella gebruikt. Leg om en om in candy cane vorm op een groot bord. Decoreer met basilicumblaadjes en balsamicosiroop. Geef er desgewenst apart in een kannetje goede olijfolie bij.