Eton mess is een heerlijk zomers toetje met verse aardbeien, meringue en slagroom. Een winterse versie maak je met stoofperen! En het leuke van deze Eton mess met stoofperen is dat je het jezelf zo makkelijk of moeilijk kunt maken als je wilt!
Meringue
Bak je meringue zelf of koop kant-en-klare meringue kransen of schuim bij bijvoorbeeld de bakker of HEMA. Meringue zelf bakken is weinig werk, maar hé, als je het al druk genoeg hebt dan is gewoon kopen wel zo makkelijk. En je verkruimelt ze toch weer! Benieuwd naar het verhaal achter de naam van dit toetje?
Stoofperen
Hetzelfde geldt eigenlijk voor de stoofperen. Maak ze zelf, of koop ze kant-en-klaar. Aan jou de keuze, afhankelijk van je bakkunsten en/of tijd! Maak dit toetje pas op het laatste moment (de slagroom kun je eventueel wel vast stijfkloppen en afgedekt en koel bewaren). Voeg simpel alle ingrediënten samen in een mooi glas of schaaltje!
Fan van stoofperen? Maak dan ook eens deze stoofperen pavlova!
Eton mess met stoofperen
Eton mess met stoofperen
Wat heb je nodig:
- Mixer
Ingrediënten
- 250 ml slagroom ongeklopt
- 1 zakje klopfix
- 1 zakje vanillesuiker
- meringueschuim naar smaak
- 200 gram gaar gekookte stoofperen
- 2 eetlepels amandelschaafsel
Aan de slag!
- Klop de slagroom stijf met het zakje vanillesuiker en de klopfix. Bewaar eventueel afgedekt in de koelkast tot vlak voor serveren.
- Verkruimel de meringues grof. Snijd de stoofperen in blokjes.
- Maak in mooie glazen of schaaltjes laagjes (meringue, slagroom, peer) en herhaal.
- Bestrooi met amandelschaafsel en serveer direct.