In onze familie zijn haricot verts rolletjes met spek een echte kerst klassieker. Daarbuiten maak ik het niet vaak en dat is eigenlijk best raar. Je hebt het namelijk zo gemaakt en het is ook nog eens prima voor te bereiden. Ik ben dol op deze boontjes!
Haricot verts schoonmaken
Tip van flip: Houd de haricot verts in de verpakking, schud ze allemaal naar één kant en snijd – door de verpakking heen, de uiteinden eraf. Herhaal aan de andere kant. Dat gaat lekker snel en makkelijk!
Haricot verts rolletjes voorbereiden
Het fijne van dit groente bijgerecht is dat je het prima kunt voorbereiden en vlak voor serveren kunt afmaken. Volg alle stappen tot en met het bestrijken van de boontjes met boter. Dek af en zet in de koelkast. Dan kun je de boontjes 15 minuten voor serveren in de oven zetten. Naast haricot verts staan er bij ons ook altijd stoofperen op de kersttafel.
Haricot verts rolletjes met spek
Haricot verts rolletjes met spek
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 200 gram haricot verts
- 8 plakjes ontbijtspek
- vloeibare boter of olie
- vers gemalen zwarte peper
- dragon, tijm of basilicum optioneel
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de uiteinden van de haricot verts af (zie tip in de blog hierboven). Kook de haricots verts in 5-7 minuten beetgaar. Spoel af met koud water.
- Leg een plakje spek op een snijplank. Leg hier 8-10 haricot verts op en rol op. Plaats ze in de ovenschaal naast elkaar.
- Bestrijk de boontjes met wat vloeibare boter of olie voor extra glans.
- Bak de haricot verts rolletjes met spek in de oven in ca. 12 minuten knapperig. Zet eventueel nog 3 minuten extra de grillstand aan voor extra knapperig spek.
- Haal uit de oven, draai er wat verse zwarte peper over en bestrooi eventueel met verse dragon, tijm of basilicum blaadjes.