Ik maakte eerder ravioli met een vulling van garnalen en die was zo lekker, daar wilde ik meer mee doen! En dit is het resultaat: een heerlijke hartige panna cotta met garnalen en zeekraal. Een mooie amuse of voorgerecht voor jouw (kerst)diner!
Panna cotta
Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Dit van oorsprong Italiaans dessert is dus een soort van roompudding. Die je met gelatine laat opstijven. Bekend zijn de zoete versies, zoals bijvoorbeeld deze pina colada pannacotta Maar je kunt natuurlijk ook een hartige versie maken voor het voorgerecht! De amuse glaasjes zijn van deze winkel, de schoteltjes kocht ik jaren geleden in Duitsland. De lepeltjes zijn van Ali Express.
Garnalen
Garnalen zijn zo veelzijdig, ik heb al heel veel recepten met garnalen op mijn blog staan. Ik heb dan ook standaard een grote zak gepelde en ontdarmde grote garnalen in mijn vriezer liggen. Zeekraal koop je tegenwoordig vrijwel in iedere supermarkt (in het visschap). Een lekkere zilte toevoeging aan dit gerecht!
Hartige panna cotta met garnalen en zeekraal
Hartige pannacotta met garnalen en zeekraal
Wat heb je nodig:
- 4 tapasprikkers
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 2 blaadjes gelatine
- 100 gram grote garnalen ontdooid
- 8 stuks grote garnalen extra ter decoratie
- 1 citroen alleen de rasp
- 1 eetlepel mascarpone
- 25 gram zeekraal
- 1 klontje boter
Aan de slag!
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een schaaltje met koud water.
- Bak de 100 gram grote garnalen in een koekenpan in een klontje boter in een paar minuten roze en gaar. Maak fijn in de keukenmachine of blender. Roer er de geraspte citroenschil en de mascarpone door en breng op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper. Laat iets afkoelen.
- Breng de slagroom in een pannetje net tegen de kook aan. Haal van het vuur en roer er één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine door. Laat afkoelen tot lauwwarm. Roer er de gemalen garnalen door en verdeel over vier amuse glaasjes.
- Laat in de koelkast in ca. 2 uur opstijven.
- Roerbak vlak voor serveren de zeekraal twee minuten in wat boter en bak ook de resterende 8 garnalen.
- Doe op ieder spiesje 2 garnalen. Verdeel de zeekraal over de glaasjes en leg er het garnalenspiesje op.