De leukste, mooiste en lekkerste cadeautjes zijn homemade. Want altijd lekker en gemaakt met liefde en aandacht. Daar kunnen geen diamanten tegen op! Op mijn blog heb ik al verschillende homemade kerstcadeaus staan. Van salted caramel tot kerst merengue schuim. Vandaag het recept voor een echte klassieker: roomboter kerstkransjes.
Mooi verpakte koekjes
Ook een verpakking doet al heel veel. Koop een mooie weckpot of koekblik. Vul die laatste eventueel met vloeipapier. Ik zag hele mooie (goedkope) blikken bij Flying Tiger, en voor weckpotten slaag ik altijd wel bij Xenos of Dille & Kamille. Hang er nog een mooi labeltje aan, eventueel met het recept. En decoreer met kersttakje of balletje.
Voor de buurman, de leraar en de krantenjongen
Maak – als je toch bezig bent – meteen een dubbele portie. Je kunt met dit deeg namelijk ook prima andere vormen koekjes maken en die naar hartenlust decoreren. Doe ze per vijf stuks in een cellofaan zakje met een strikje eromheen. En geef ze aan de krantenjongen, buurman, daklozenkrantverkoper en de leraar van je kind. What goes around comes around!
Roomboter kerstkransjes
Roomboter kerstkransjes
Wat heb je nodig:
- Uitsteker voor koekjes
- Mixer
- plastic folie
Ingrediënten
- 225 gram roomboter op kamertemperatuur
- 150 gram witte basterdsuiker
- 300 gram bloem
- 1 zakje vanillesuiker 8 gram
- 1 snufje zout
- 1 eidooier
- 1 ei
- amandelschaafsel
Aan de slag!
- Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker samen tot een romig mengsel.225 gram roomboter, 150 gram witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker
- Voeg de eidooier toe en mix tot deze volledig is opgenomen.1 eidooier
- Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een stevig deeg. Wikkel in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te rusten.300 gram bloem, 1 snufje zout
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer ½ cm dikte. Neem een uitsteker van ongeveer 7 cm doorsnede en steek de koekjes uit. Leg ze op de bakplaat.
- Steek vervolgens met een kleinere uitsteker (b.v. een spuitmondje of appelboor) een kleine cirkel uit het midden.
- Kluts het ei en smeer de koekjes hier mee in. Strooi de geschaafde amandelen over de koekjes.1 ei, amandelschaafsel
- Bak de kerstkransjes in 14-16 minuten op 190 graden gaar en goudbruin.
ja gaat ik maken van de week die koekjes 😀 heerlijk en niet moeilijk!!!
Zo leuk! Ik ga die koekjes onthouden, ik heb eerder deze week fudge gemaakt, die ga ik uitdelen. En misschien ga ik ook nog een paar van deze lekkere koekjes maken. 🙂
Echte klassieker, smaakt altijd!