Home » Kaas koektaartjes
Kaas koektaartjes

Kaas koektaartjes

Een koektaart of kleine koektaartjes vind ik enig om te maken. Maar eigenlijk ben ik meer fan van hartig dan van zoet. Tijdens een boswandeling (mijn hoofd raakt dan zo lekker leeg!) kwam het opeens bij me op: waarom maak ik geen kaas koektaartjes? Het resultaat is echt super geslaagd. Weinig moeite, groots effect!

Kaas koektaartjes

Kaaskoekjes

Het zijn de koekjes die ik het allerliefste bak: kaaskoekjes. En waarbij ik mijn best moet doen ze niet achter elkaar op te eten. Deze kaaskoekjes vormen dan ook de basis van mijn kaas koektaartjes. Als alternatief kun je ook deze heerlijke Parmezaanse kaaskoekjes met rozemarijn bakken.

Kaas koektaartjes

Nagerecht of borrelhap

Super leuk om te serveren als nagerecht, in plaats van een dessert of een kaasplankje. Of op de borrelplank! De vijgen kun je desgewenst ook vervangen door groene of rode druiven of stukjes peer. Met dit recept maak je zo’n 20 kaaskoekjes. Die hoef je natuurlijk niet allemaal te gebruiken voor de koektaartjes. Bewaar de resterende koekjes in een afgesloten trommel. Die leuke kaasmesjes kocht ik een aantal jaar terug bij Blokker. Ik zag iets soortgelijks bij Intratuin. Het borrelplankje is van Boska.

Kaas koektaartjes

Kaas koektaartjes

 

Kaas koektaartjes

Kaas koektaartjes

Serveer in plaats van een kaasplankje eens deze mooie kaas koektaartjes!
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje, Nagerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: kerst
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 10 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • 1 kuipje Monchou zacht en luchtig
  • vijgen, druiven of peer
  • 2 takjes rozemarijn
  • pistache of walnoten

Aan de slag!

  • Kneed de geraspte kaas, bloem en roomboter tot een samenhangend deeg. Wikkel in plasticfolie en laat ca. een half uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Steek er met een steekvorm ronde koekjes uit (ik gebruik meestal een whiskyglas). Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop de kaaskoekjes.
  • Bak de koekjes in 15-20 minuten lichtbruin in de oven. Blijf er bij, de baktijd kan erg variëren afhankelijk van je oven en de gebruikte kaas. Ze moeten een beetje gaan kleuren. Haal de bakplaat uit de oven en laat de kaaskoekjes afkoelen.
  • Doe de roomkaas in een spuitzak en spuit toefjes op de helft van de kaaskoekjes. Leg er kaaskoekje bovenop en spuit hier ook weer toefjes roomkaas op.
  • Decoreer de taartjes met partjes vijg, druiven of plakjes peer, plukjes rozemarijn en grof gehakte pistache- of walnoten.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor kaas koektaartjes op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaas koektaartjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*