Hoe proeft Kerst? Voor mij persoonlijk zijn dat een aantal diverse smaken. Van kaneel tot mandarijn en van cranberry tot gember. Met deze kerst granola uit de airfryer zet je de smaak van kerst op de ontbijttafel!
Smaken van kerst
Meerdere smaken geven mij dat typische kerstgevoel. Zoals kaneel, in een heerlijke eggnog bijvoorbeeld. Sinaasappel en kruidnagel, natuurlijk onderdeel van een heerlijk en hartverwarmend glas glühwein. En gember, het hoofdbestanddeel van de heerlijke gingerbread cookies! In deze kerst granola proef je de gingerbread smaken goed. De witte chocolade en cranberry’s maken het geheel af.
Granola uit de airfryer
Ik maak granola meestal in de oven. Maar wist je dat je ook de airfryer kunt gebruiken? Je bent dan 2x zo snel klaar. Persoonlijk kies ik eerlijk gezegd voor de oven. Heb dan toch altijd het idee iets meer controle te hebben over het eindresultaat. In de oven bak je de granola 20 minuten op 180 graden. Voor de airfryer geldt in ieder geval: check tegen het einde van de baktijd regelmatig het resultaat. Het kan snel te hard gaan!
Choco decoratie
Ik gebruikte witte chocolade sterretjes in deze kerst granola. Maar je kunt natuurlijk ook andere chocolade in willekeurige vorm gebruiken. Of gewoon een reep fijnhakken. Die leuke kerstboom ‘flesjes’ kocht ik bij Temu.
Kerst granola uit de airfryer
Kerst granola uit de airfryer
Wat heb je nodig:
- Airfryer of oven
Ingrediënten
- 150 gram havervlokken
- 50 gram pittenmix (pompoen, zonnebloem, pijnboom)
- 100 gram noten (mix) walnoten, pecannoten, pistache
- 4 eetlepels honing
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 3 eetlepels kokosolie (gesmolten) zonnebloemolie kan ook
- 50 gram gedroogde cranberries
- 50 gram witte chocolade
Aan de slag!
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
- Hak de noten en de chocolade grof.100 gram noten (mix)
- Meng de pitten, vlokken, noten, specerijen, honing en olie in een kom en roer alles goed door elkaar. Leg het mengsel in de bak van de airfryer en spreid gelijkmatig uit.150 gram havervlokken, 50 gram pittenmix (pompoen, zonnebloem, pijnboom), 4 eetlepels honing, 2 theelepels gemberpoeder, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 1/2 theelepel nootmuskaat, 3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
- Bak in ca. 8 minuten goudbruin, schep halverwege alles even om.
- Laat goed afkoelen op bijvoorbeeld een dienblad. Als alles is afgekoeld kun je de cranberry's en de chocolade toevoegen. Doe de granola in een goed afsluitbare pot.50 gram gedroogde cranberries, 50 gram witte chocolade