Bodhi zit inmiddels allang niet meer op de basisschool, maar ik herinner mij nog goed die keren dat ik gerechtjes heb gemaakt voor het kerstdiner op school. Met wisselend succes moet ik wel zeggen. Want soms sloof ik me gigantisch uit om vervolgens na afloop de schaal nog zo goed als vol aan te treffen. En de andere keer was ik het succes van de avond. Eén ding heb ik wel geleerd: het motto is vooral ‘less is more’! Houd het simpel qua ingrediënten, maar besteed wel aandacht aan de presentatie. En vergeet niet, het is geen wedstrijd!
Kerstdiner op school, wat kun je maken?
Caprese candy canes
Weinig moeite, groots effect. Gebruik b.v. een groot dienblad (eventueel bekleed met aluminiumfolie) en maak hierop deze vrolijke candy canes van tomaatjes en mozzarella!
Christmas crackers
In dit recept voor christmas crackers van filodeeg gebruik ik brie en cranberry compote. Je kunt dit ook vervangen door b.v. jonge kaas. Is warm of koud te serveren.
Worstenbroodjes kerstkrans
Met deze worstenbroodjes kerstkrans kun je aankomen toch? Smaakt zowel warm als koud lekker!
Eetbare amuselepel
Eet je bestek lekker op! Maak lepels van bladerdeeg en spuit er bijvoorbeeld roomkaas met ananas op. In dit recept gebruik ik truffelcrème.
Melted snowman
De sneeuwpop is gesmolten! Verzorg jij het toetje? Dan zijn deze chocolade brokken vast een succes. Je kunt ze ook gesmolten Olaf noemen 🙂
Sterrentoast met kruidenboter
Gewone toast en kruidenboter worden bijzonder wanneer je de vormpjes uit de toast steekt en de kruidenboter in vormpjes maakt! In dit recept maakte ik truffelboter. Je kunt ook kant-en-klare kruidenboter even zacht laten worden, in vormpjes doen en in de koelkast laten opstijven.
Bladerdeeg candy canes
Eigenlijk maakte ik deze snacks voor Sinterklaas (stafjes). Maar wanneer je bestrijkt met een lekkere pastasaus en bestrooit met kaas, dan worden het vanzelf kerst snacks (candy canes)!
Knakworst vuurpijlen
Knakworst en bladerdeeg, welk kind lust het niet? Snijd dunne repen bladerdeeg uit een plakje en wikkel die om de knakworst. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak ze gaar in 15 minuten. Steek er een satéprikker door en snijd de pijl uit een blok of plakjes kaas. Klaar!
Wat is jouw succes recept voor het kerstdiner op school? Laat het weten in de reacties!