Mochi-ijs is een dessert gebaseerd op het traditionele Japans gerecht mochi. Ze zijn verkrijgbaar in de lekkerste smaken. Ik maakte er voor de feestdagen deze mochi ijskrans mee.
Wat is mochi ijs?
Japanse mochi zijn kleine kleverige bolletjes kleefrijst in allerlei kleren en smaken. Ze worden vooral gegeten met nieuwjaar, ze staan immers symbool voor geluk. Mochi ijs is hiervan afgeleid, het is een soort kleverig soesje gevuld met sorbetijs. Ze zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Je kunt ze onder andere kopen in de grotere Aziatische supermarkten. Van het merk Buono Desserts zijn ze ook verkrijgbaar bij Jumbo of online via Asian foodlovers.
Mochi ijs op stokjes
Ik mocht mochi ijs proberen in de smaken mango, durian en lychee. Echte lekkere tropische fruitsmaken, de lychee was mijn favoriet. Je kunt de mochi ijs ook opdienen – gehalveerd – aan stokjes. Zo worden de originele mochi ook vaak geserveerd. Wist je dat mochi zelfs een eigen emoticon heeft?? Mochi ijs is ook leuk om te serveren na een sushi etentje!
Eetbare bloemen
Voor kerst bedacht ik deze mochi ijskrans. Ik decoreerde de krans met eetbare bloemen, gewoon, omdat ik dat zo mooi vind! Deze bestel je online bij de Eetbare Bloemen Shop. Maar je kunt natuurlijk ook lekkere kerstchocolaatjes (hulstblaadjes, kerstkransjes) of vers fruit gebruiken. Door de mochi ijs bolletjes te serveren als een krans krijg je een prachtig ogende kerstdessert als centerpiece van je tafel.
Mochi ijskrans
Mochi ijskrans
Wat heb je nodig:
- Groot bord of taartschaal
Ingrediënten
- 10 mochi ijsbolletjes
- slagroom spuitbus
- eetbare bloemen of vers fruit of chocolaatjes
- takjes rozemarijn
Aan de slag!
- Verdeel de mochi ijsbolletjes in een cirkel rond de schaal.
- Spuit slagroom tussen de mochi in en decoreer met de eetbare bloemen en takjes rozemarijn. Je kunt ook variëren met vers fruit of (kerst)chocolaatjes.
- De mochi ijs smaakt het lekkerst wanneer je ze ca. 15 minuten voor serveren uit de vriezer haalt.