Bodhi zit inmiddels allang niet meer op de basisschool, maar ik herinner mij nog goed die keren dat ik gerechtjes heb gemaakt voor het kerstdiner op school. Met wisselend succes moet ik wel zeggen. Want soms sloof ik me gigantisch uit om vervolgens na afloop de schaal nog zo goed […]
Kerst
Bisque van rivierkreeftjes
Bisque is een chique (of eigenlijk gewoon Frans) woord voor soep van schaaldieren. Je kunt bijvoorbeeld bisque maken van kreeft, garnalen of krab. Ik maakte een bisque van rivierkreeftjes. Een heerlijke en mooie amuse of voorgerecht voor het kerstdiner! Wat is een bisque Een bisque wordt nog wel eens verward […]
Jamkoekjes uit Linz – Linzer Augen
Linzer Augen zijn heerlijke jamkoekjes, dé traditionele kerstkoekjes uit Oostenrijk. Maar ze worden het hele jaar verkocht en gebakken hoor, want ze zijn veel te lekker om alleen in december te eten! Jamkoekjes uit Linz Linz is een stad in Oostenrijk, ook wel bekend van de Linzer torte. En van […]
Een klassiek kerstdiner
Als je de andere 364 dagen van het jaar kunt dromen over dat ene kerstdiner, dan weet je dat het diner goed was. Met verrukkelijke hapjes, ongelofelijke hoofdgerechten en fijne bijgerechten op tafel is de herinnering van zo’n goed klassiek kerstdiner iets wat we allemaal willen bereiken. Maar hoe doe […]
Zorgeloos aan het kerstdiner met Vinify
Hoewel ik zelf natuurlijk dol op koken ben, en nu al uitkijk naar wat ik allemaal ga maken voor het kerstdiner, weet ik ook dat niet iedereen hier zo over denkt. Het zou alleen jammer zijn om hoofdbrekens over het kerstmenu het plezier in de decembermaand te laten verknallen. Gelukkig […]
Feest op tafel met gevulde kalkoen
Altijd al eens zo’n prachtige gevulde kalkoen als centerpiece van je kersttafel willen maken? Grijp deze kerstmis je kans! Traditionele gevulde kalkoen Ik bestelde mijn gevulde kalkoen eenvoudig online bij Grutto. De kalkoen is traditioneel gevuld met tutti-frutti (pruimen, abrikozen, peren en appel) en kalkoengehakt. Omdat de kalkoen al is […]