Home » Feestdagen » Kerst » Pagina 14

Kerst

Het perfecte kaasplankje

Stel zelf het perfecte kaasplankje samen!

Omdat je voor het kerstdiner vaak meerdere gangen wilt serveren is een kaasplankje, tussen hoofdgerecht en dessert, vaak een hele mooie (en lekkere!) toevoeging. Maar hoe stel je nu het perfecte kaasplankje samen? Welke kazen liggen daar dan op? Kaas is echt een heerlijke afsluiter van een maaltijd. En omdat […]

homemade-kerstcadeaus

Zelfgemaakte kerstcadeaus uit de keuken

De allerleukste en vooral allerlekkerste kerstcadeautjes zijn zelfgemaakt. Want zeg nou zelf: dat iemand voor jou de keuken is ingedoken en met aandacht en liefde iets heeft klaargemaakt, is toch eigenlijk onbetaalbaar? Ik geef de recepten voor drie zelfgemaakte kerstcadeaus en nog veel meer lekkere tips! Zelfgemaakte kerstcadeaus Bij o.a. […]

Cranberry compote

Cranberry compote

Er liggen weer volop cranbery’s in de supermarkt! Ik maakte een heerlijke cranberry compote voor bij de hertenbiefstuk. De smaak te pakken? Maak dan ook eens cranberry azijn of koekjes met cranberries en macadamia! Cranberry exotisch of niet? De cranberry is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten. Deze voor Europa […]

Cranberry azijn

Cranberries horen bij Kerst als pepernoten bij Sinterklaas. De cranberry komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en wordt daar rond Thanksgiving en Kerst veel gegeten. En zoals veel dingen die uit Amerika komen (Black Friday, Halloween) wint ook de cranberry in ons kikkerlandje steeds meer aan populariteit. Ik maakte o.a.  een heerlijke […]

After Eight chocolade mousse

Als kind was ik er al dol op: After Eight. Op Sinterklaasavond, wanneer mijn zusje en alle neefjes en nichtjes marsepein kregen, werd kleine Anne-Marie al verrast met een doosje After Eight. Toen ik onlangs in een restaurant chocolade-munt mousse kreeg geserveerd wist ik: dit moest ik namaken. En ik […]

lebkuchenharten

Lebkuchen harten

Als fan van Duitse kerstmarkten heb ik ze al voorbij zien komen in alle soorten en maten: lebkuchen harten. En hoewel ik – kleine bekentenis – ze eigenlijk helemaal niet zo lekker vind, ben ik wel dol op de looks van deze Duitse lekkernij. Het hoort gewoon onlosmakelijk bij de […]

Limoncello mousse met pistache

Limonello smaakt voor mij naar zomer. Ik heb dan ook altijd een fles in de vriezer liggen. En denk maar niet dat ik het alleen in de zomer drink. Want een herinnering aan mooie zomeravonden proef ik ook gewoon graag in de winter. En deze limoncello mousse met pistache is […]

mini steak tartare

Mini steak tartare

Steak tartare is bij uitstek geschikt als gerecht voor het kerstdiner. Het is bijzonder, lekker en het kost niet veel tijd om te maken. Ik maakte een mini steak tartare, om te serveren als voorgerecht. Steak tartare in stervorm Je kunt – om de steak tartare mooi op het bord […]

pavlova kerstkrans

Pavlova kerstkrans

Toen ik laatst de pavlova herfstkrans maakte kreeg ik meteen het idee om er ook een kerstvariant van te maken. En aangezien het ons zo goed smaakte én het makkelijk voor te bereiden is wordt deze pavlova kerstkrans tevens het (of eigenlijk één van de) toetje van ons kerstdiner. Groene pavlova […]