Home » Feestdagen » Kerst » Pagina 15

Kerst

Pommes duchesse met truffel

Pommes duchesse met truffel

Het is weer tijd voor de foodblogswap. Hierbij kook je een recept van een andere foodblogger. Deze maand mocht ik rondneuzen op de blog van Oh my dish. En ik had een missie, ik wilde namelijk een kerstgerecht. Zo sloeg ik twee vliegen in één klap in deze drukke dagen. […]

Fijne kerstdagen!

Ik neem het er even een paar dagen van, en jullie vast ook! Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen toe! En hele smakelijke natuurlijk! Of je nu een 10-gangen diner moet bereiden of bent uitgenodigd en alleen hoeft aan te schuiven, vergeet vooral niet te genieten! Liefs xx Anne-Marie  

Flesje melted snowman & komkommerkerstboom

Er zijn allerlei manieren om het ook kinderen naar de zin te maken tijdens het kerstdiner. Een eigen tafel bijvoorbeeld, met gezellige kerstdecoratie. Of met z’n allen gourmetten, altijd goed. Of een apart menu, met speciale kindergerechten als aardappelsterretjes en pinguin-ijsjes. Of een flesje melted snowman. Vandaag geef ik je […]

Truffelrisotto

Naast ultiem comfortfood is risotto ook nog eens een heerlijk bijgerecht. En mag het wat chiquer, bijvoorbeeld voor een speciaal dinertje of Kerst, serveer dan eens deze truffelrisotto. Een culinaire traktatie! Truffel Je kunt de risotto maken met zowel de witte (zomer)truffel als de zwarte wintertruffel. Ik gebruikte hiervoor geweckte […]

My happy kids: Gingerbreadmen cookies

Het is eindelijk kerstvakantie! En dus ook tijd om koekjes te bakken. En wat kan je dan beter maken dan gingerbreadmen cookies! Ze zien er zo schattig uit en ze smaken heerlijk. De vormpjes zijn nu eigenlijk overal wel te koop. Ik gebruikte een vormpje dat ook meteen een afdruk […]

Sneeuwbol cupcakes

Sneeuwbol cupcakes

Op Pinterest kwam ik eetbare sneeuwbol cupcakes tegen. Met een transparante bol gemaakt van gelatine. Een hels karwei leek het me. Maar ik vond ze zo mooi! Maar toen bedacht ik me dat ik ook best een sneeuwbol zou kunnen maken van een halve plastic kerstbal. Zo gezegd zo gedaan! […]

Amuse-soepje met zelfgebakken soepstengel

Ik serveer niet zo vaak soep als voorgerecht. Eigenlijk vooral omdat ik van zo’n bord soep al behoorlijk vol raak en dan minder trek heb in de volgende gerechten. Soep geserveerd als een amuse – in een klein glaasje dus – vind ik wel helemaal het einde. Ik serveer de soep […]

Wortels met honing en noten

Wortels met honing en noten

Een mooi en makkelijk bijgerecht voor het kerstdiner zijn deze wortels met honing en noten uit de oven. Een lekkere bite en een zoet/zout smaakcombinatie door de honing en de amandelen. Gebruik regenboogwortels voor een extra mooi resultaat. Regenboogwortels Wortels zijn er in allerlei kleuren, zoals wit, geel, oranje, rood […]

Hasselback aardappel gratin

Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Grote aardappelen worden in zeer dunne schijfjes ingesneden en worden vervolgens gebakken in de oven. Krokant van buiten en zacht en gaar van binnen. Ik baseerde hierop mijn eigen versie: de […]

All I want for x-mas…..culi-cadeaus!

Steeds meer mensen vieren kerstmis met cadeaus. Het is ook zo’n leuk gezicht, al die mooi ingepakte cadeaus onder de kerstboom. Ik zorg dan ook dat ik tijdig alle cadeautjes in huis heb, zodat ik nog een poos van de aanblik van al die pakjes kan genieten. Ben je of […]