Ben je nog op zoek naar een eenvoudig maar indrukwekkend borrelhapje? Zoek niet verder! Met deze kerst bruschetta hohoho verras je je gasten met smaak en een glimlach! Kerst bruschetta Een echt recept wil ik dit niet noemen, eerder een leuk idee ter inspiratie! Voor de kerst bruschetta gebruikte ik […]
Kerst
Profiteroles
Ik ben dol op soesjes! Meestal de hartige variant, gevuld met kaas of paté. Maar ook met slagroomsoesjes maak je me blij, en dan helemaal in een dessert als profiteroles, slagroomsoesjes in chocoladesaus! Soezendeeg Soezendeeg wordt ook wel eens kookdeeg genoemd. Je maakt het immers (deels) klaar in een pan […]
Recepten van de Duitse kerstmarkt
Het is inmiddels een traditie van wel meer dan 30 jaar: ieder jaar bezoek ik samen met mijn moeder een Duitse kerstmarkt. Essen, Düsseldorf, Keulen, Oberhausen, Duisburg en Münster, dat zijn de plaatsen waar we allemaal geweest zijn. Mijn favorieten zijn toch wel Essen en Keulen. Op iedere kerstmarkt moet […]
Geschiedenis van de adventskalender
Adventskalenders, ik hou ervan! Ieder jaar heb ik er minstens eentje, maar bij voorkeur meerdere! Het plezier van iedere dag een vakje openmaken is enorm en maakt de toch al leuke decembermaand alleen maar leuker. Vandaag duik ik wat dieper in de geschiedenis van de adventskalender. Advent Advent is in […]
Mini Scotch eggs of vogelnestjes
Op mijn blog staat al sinds 2018 het recept voor Scotch eggs. Gehaktballen met erin verstopt een gekookt ei. Gemaakt op zowel de traditionele manier als op de Hollandse manier, de zogenaamde vogelnestjes. In die blog vertelde ik dat het me nog niet gelukt is om een mini versie te […]
Walnut brittle
Walnut brittle is nou typisch zo’n recept dat ik niet te vaak moet maken. Waarom? Ik eet het gewoonweg allemaal achter elkaar op! Die combinatie van mijn favoriete noten, karamel en zeezout is onweerstaanbaar lekker! Brittle Het oorspronkelijke recept is volgens mij met pinda’s. Je ziet het veel in Engeland, […]