Walnut brittle is nou typisch zo’n recept dat ik niet te vaak moet maken. Waarom? Ik eet het gewoonweg allemaal achter elkaar op! Die combinatie van mijn favoriete noten, karamel en zeezout is onweerstaanbaar lekker! Brittle Het oorspronkelijke recept is volgens mij met pinda’s. Je ziet het veel in Engeland, […]
Kerst
10 x bijgerechten voor Kerst
Bij het kerstdiner speelt een mooi stuk vlees of vis vaak de hoofdrol. Maar onderschat ook het belang van lekkere bijgerechten niet. Je kunt het jezelf makkelijk maken door kant-en-klare pommes duches te maken of – waarom ook niet – lekkere frietjes. En een mooie salade heb je ook zo […]
10 x desserts voor Kerst
Een toetje – of chiquer: dessert – is de kroon op je kerstdiner. Het nagerecht is voor velen ook het hoogtepunt, dus met Kerst mag het allemaal ook wat bijzonderder zijn! Ik zet de 10 lekkerste desserts voor Kerst voor je op een rij! 10 x desserts voor Kerst Mochi […]
Geschiedenis van de kerstboom
De kerstboom, een baken van licht en vreugde tijdens de feestdagen, heeft een geschiedenis die teruggaat tot lang voor het ontstaan van de moderne kersttradities. Ik neem je in deze aanloop naar Kerst mee in de geschiedenis van de kerstboom! Oorsprong in Germaanse tradities De oorsprong van de kerstboom gaat […]
Glühwein bluf – een luchtig toetje met wijn!
Als kind was ik dol op Haagse bluf, het toetje van luchtige geklopt eiwit met suiker en bessensap. Tegenwoordig maak ik het niet zo vaak meer. Toen ik laatst een pannetje glühwein maakte (het is er de tijd weer voor!) en de heerlijke geur in de keuken hing, bedacht ik […]
Lemon meringue dessert
De lemon meringue tartelette is één van mijn favoriete taartjes. Het leek me dan ook leuk om deze smaken eens te verwerken in een toetje. Dit lemon meringue dessert zal ook zeker niet misstaan bij het kerstdiner! Lemon curd De lemon curd die je voor dit recept nodig hebt kun […]
Kerstkrans van brood met kaneel en frambozen
Al meer dan 30 jaar woon ik tegenover een molen. Deze stellingmolen uit 1721 heet ‘De Korenaer’ – een korenmolen – en staat dus in het mooie Loosduinen, een stadsdeel van Den Haag. Onlangs kwam ik erachter dat de molen regelmatig bakworkshops organiseert. Zo maakte ik er een fantastisch lekkere […]
ceviche van coquilles met mango en passievrucht
Bij restaurant ByAmi at ik laatst een heerlijke ceviche van zeebaars met mango. Zo’n gerechtje blijft dan in mijn hoofd spelen en dus besloot ik mijn eigen variant te maken. Niet met zeebaars maar met coquilles. En met passievrucht! Deze ceviche van coquilles met mango en passievrucht is een heerlijk, […]
Brie brûlée
De wintermaanden en natuurlijk ook de feestdagen lenen zich bij uitstek voor lekkere borrelhapjes. En mij mag je persoonlijk ’s nachts wakker maken voor deze verrukkelijke brie brûlée! Hartig & zoet Crème brûlée hoort ook zeker bij mij toetjes top 3 (na chocolademousse en tiramisu!). En de combi hartig en […]
Eggnog recept voor kerst
Eggnog ken je vast wel uit Amerikaanse films. Het is een heerlijke romig melkdrankje met ei en suiker. In Nederland noemen ze het ook wel eierpunch. Het lijkt enigszins op onze advocaat, maar bevat traditioneel geen alcohol. Ik geef je het heerlijke recept voor homemade eggnog. Geschiedenis van eggnog Eggnog […]