Home » Vega(n) carpaccio van biet
carpaccio van biet

Vega(n) carpaccio van biet

De binnenkant van de chiogga biet is zo mooi om te zien, dat het de hoofdrol in een gerecht verdient. Zoals in deze carpaccio van biet! Een mooi en licht vegetarisch of vegan voorgerechtje voor de feestdagen!

Chiogga biet

De Chioggia biet is afkomstig uit het plaatsje Chioggia in Italië. Het is een bietenras dat rond 1840 werd ontdekt en geïntroduceerd in de keuken. Het is herkenbaar aan de rode-witte ringen wanneer je de biet doorsnijdt en wanneer je het bietje kookt kleurt het roze. De biet smaakt minder aards en frisser dan de rode variant. Je kunt ‘m rauw eten, koken of roosteren. Of er een carpaccio van maken? Lees ook eens over de geschiedenis van carpaccio!

Vegan roomkaas

Ik serveer deze carpaccio van biet met vegan roomkaas van Willicroft. Deze plantbased kaas wordt verkocht onder de naam ‘This is not classic cream cheese’. Het was al een grote hit in Engeland en sinds oktober liggen hun ‘kazen’ ook bij AH. Er is o.a. ook een plantbased kaasfondue, geraspte kaas en Parmezaanse kaas.

carpaccio van biet

Vegetarisch of vegan voorgerecht

Deze carpaccio is een mooi vegetarisch voorgerecht, als vervanger van de klassieke vlees carpaccio. In plaats van vegan roomkaas kun je ook gewone roomkaas of ricotta gebruiken. Op zoek naar meer vegan voorgerechten? Probeer dan eens deze vegan coquille of vegan peking ‘eend’.

https://www.detuinoptafel.com/wp-content/uploads/sites/19/2015/09/chioggia-biet-748-1280x720.jpg

Carpaccio van biet

Wat heb je nodig (2 personen)

Ingrediënten

  • 1 chiogga biet
  • Een handje rucola
  • Bakje roomkaas of ricotta
  • Halve citroen
  • Goede olijfolie
  • Peper en zout

Extra nodig: mandoline of kaasschaaf (let op je vingers!)

Snijd de biet in zo dun mogelijke plakken, bijvoorbeeld met een kaasschaaf of een mandoline. Leg de plakjes in en cirkel op een mooi  bord en decoreer met de rucola. Breng op smaak met peper en zout. Meng het sap van een halve citroen met wat olijfolie tot een dressing en verdeel deze over de carpaccio. Leg in het midden een bolletje roomkaas of ricotta.

Bewaar het recept voor carpaccio van biet op Pinterest:

Ik heb de chioggia biet en de vegan roomkaas gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Carpaccio van biet
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*